Advocaat-stagiair corporate

Voor een beginnende of gevorderde advocaat-stagiair met ambitie en een internationale blik: een mooie functie in onze veelzijdige ondernemingsrechtpraktijk.
Ekelmans Advocaten kantoor borrel
Ekelmans Advocaten kantoor borrel

Advocaat-stagiair corporate

Wil jij samenwerken in ons zeer gewaardeerde team Corporate? Ben je een creatieve denker en wil je bedrijven adviseren vanuit een veelzijdige ondernemingsrecht praktijk? En ambieer je het werken in zaken voor nationale en internationale cliënten? Dan hebben wij een interessante functie voor jou.

Plaatsingsdatum: 11 augustus 2022
Expertise:

Corporate

Functieomschrijving

Ambitie en een internationale blik

Wil jij samenwerken in ons zeer gewaardeerde team Corporate? Ben je een creatieve denker en wil je bedrijven adviseren vanuit een veelzijdige ondernemingsrecht praktijk? Zie je coaching door ervaren advocaten wel zitten? En ambieer je het werken in zaken voor nationale en internationale cliënten? Dan hebben wij een interessante functie voor jou.

Wij zoeken een beginnende of gevorderde advocaat-stagiair. Met ambitie en een internationale blik. Een topfunctie als je net ondernemingsrechtelijk of civielrechtelijk bent afgestudeerd of al enige tijd advocaat-stagiair bent.

Het team

In het team werken 6 advocaten samen met de focus op ondernemingsrecht. In praktijk krijg je te maken met een ondernemingsrechtelijke advies-, transactie- en procespraktijk. Bijvoorbeeld met het opstellen van contracten, met geschillen binnen rechtspersonen en met aansprakelijkheidskwesties. Je leert cliënten bij te staan in M&A transacties, maar ook in een gerechtelijke procedure. Je treedt met name op voor bedrijven en verzekeraars.
Vaak zijn de zaken en cliënten internationaal georiënteerd. Extern werken wij samen met Legalink, een wereldwijd netwerk van advocatenkantoren. Intern speelt onze German Desk ook een belangrijke rol voor de Corporate zaken. Het team werkt intensief samen met de teams Employment en Cassatie & Expert Litigation.

Je bent:

 • Iemand die het beste uit zichzelf haalt om cliënten te helpen;
 • Ondernemend en ambitieus;
 • Gericht op kwaliteit.
 • Analytisch en veelzijdig.
 • Een teamplayer die communicatief vaardig is.
 • Goed in zowel Nederlands als Engels, mondeling en schriftelijk. Duits is een pre.
 • Afgestudeerd in ondernemingsrecht of civielrecht.

Wij bieden:

Wij realiseren ons dat talent alleen de top bereikt in een omgeving met aandacht voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Waar je talent de ruimte krijgt en je je kwaliteiten als advocaat kunt ontwikkelen. Daarom bieden wij:

 • Werken in een internationale ondernemingsrecht praktijk met mooie zaken en cliënten.
 • Uitstekende opleidingsmogelijkheden en ruimte voor zelfontplooiing en initiatief.
 • Coaching in de praktijk.
 • Een marktconform salaris en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioen, (eerste klas) reiskostenvergoeding, telefoon, laptop, literatuurbudget.
 • Aandacht voor een de balans werk/privé en de mogelijkheid deels vanuit huis te werken.
 • Jaarlijks: medewerkers- en stagiair weekend, zomer BBQ en kerstdiner.
 • Kantoorgenoten waarmee het leuk is een drankje te drinken in The Bar en Lounge op kantoor.
 • Samenwerken in een moderne, transparante kantooromgeving met een warme uitstraling.

Meer over Ekelmans Advocaten – Insurance & Corporate

Wij werken samen voor onze cliënten met circa 30 advocaten. Insurance & Corporate is onze focus. Het staat voor de expertise van onze advocaten en de rechtsgebieden waarin wij cliënten bijstaan. Wij doen uitdagend werk voor ondernemingen en grote verzekeraars. Het kantoor bestaat uit de teams: Insurance: Verzekering en Aansprakelijkheid & Corporate: Employment, Corporate en Cassatie & Expert Litigation.

Internationaal zijn wij actief met onze German Desk. Ook maken wij deel uit van Legalink en Insurance Law Global, wereldwijde netwerken van zelfstandige advocatenkantoren, waaronder vooraanstaande verzekeringsrechtkantoren. Wij hebben ook een Privacy Desk.

  • Solliciteren?

   Vul onderstaand sollicitatieformulier in of mail je sollicitatiebrief met curriculum vitae, cijferlijsten en eventuele stage-beoordelingen (alleen Pdf, Word of Pages bestanden) naar: Annet Herbermann

   De heermevrouw
   C.V.*
   Motivatiebrief*

   Cijferlijst BSc
   Cijferlijst MSc
   Stagebeoordeling
   Stagebeoordeling
   Overige
   Velden met een ‘*’ zijn verplicht.

  Vragen?

  Delen

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.