Vermeijden, Annemiek
Vermeijden, Annemiek

Annemiek Vermeijden

Annemiek Vermeijden houdt zich bezig met bestuurders- en beroepsaansprakelijkheid. Zij staat bestuurders en andere professionals bij als hen een fout wordt verweten. Annemiek is een no-nonsens advocaat die haar zaken tot op de bodem uitzoekt en praktische adviezen geeft.

Expertises

CV

Bij bestuurdersaansprakelijkheidszaken treedt Annemiek op voor ondernemers die onjuist management wordt verweten. Dit doet zij veelal namens verzekeraars. Door de juiste vragen te stellen, weet Annemiek alle belangrijke feiten boven tafel te krijgen en deze tactisch in te zetten voor haar cliënt.

Annemiek heeft al veel gecompliceerde zaken begeleid, waarin alle mogelijke juridische aspecten een rol speelden. Hoe complex ook, Annemiek heeft de volle breedte van het juridische dossier in de vingers en weet de feiten overzichtelijk aan de rechter te presenteren. Zo heeft zij een van de grootste beroepsaansprakelijkheidsclaims van Nederland, tegen een groot Nederlands advocaten- en fiscalistenkantoor, met succes bij de rechter bepleit.

Voordat Annemiek zich specialiseerde in aansprakelijkheid, begeleidde ze jarenlang geschillen als advocaat ondernemingsrecht. Doordat zij gewend is met ondernemers te werken, geeft ze adviezen waar haar cliënten praktisch mee uit de voeten kunnen: niet alleen legt ze in begrijpelijke taal uit hoe de vork in de steel zit, zij adviseert ook altijd een oplossing waar de cliënt snel mee geholpen is.

Achtergrond

Annemiek startte haar carrière in 2001 bij een internationaal georiënteerd kantoor van advocaten en fiscalisten in Rotterdam en Amsterdam. Hier werkte zij achtereenvolgens als advocaat verzekerings-en aansprakelijkheidsrecht en advocaat ondernemingsrecht.

Opleiding

Annemiek studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, afstudeerrichting privaatrecht en bedrijfsrecht. Tijdens haar studie was zij student-assistent van Prof. mr. J.M. van Dunné. In 2008 heeft zij de postacademische specialisatieleergang Ondernemingsrecht van de Juridische Academie met goed gevolg afgelegd.

Publicaties

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.