Hanco Arnold-Ekelmans Advocaten
Hanco Arnold-Ekelmans Advocaten

Hanco Arnold

Advocaat, Partner

Hanco is gespecialiseerd in fraudebestrijding bij zorg- en schadeverzekeraars. Door zijn strijdlust en vasthoudendheid heeft hij al veel omvangrijke fraudezaken tot een goed einde gebracht. Deze fraudezaken zijn vaak in het nieuws gekomen. De cliënten en Hanco kiezen er voor om zelf op de achtergrond te blijven.

Expertises

CV

Hanco maakt er zich al jaren sterk voor dat fraudeurs niet alleen civielrechtelijk, maar ook strafrechtelijk en waar mogelijk tuchtrechtelijk worden vervolgd. In 2012 was hij de eerste advocaat die namens een zorgverzekeraar een tuchtklacht indiende tegen een zorgverlener die valse declaraties had ingediend. Deze actie zorgde ervoor dat deze zorgverlener uit het BIG-register werd geschrapt.

Verzekeraars waarderen Hanco’s brede kijk op fraude. Als het vermoeden bestaat dat iemand bij meerdere verzekeraars fraudeert, treedt Hanco gezamenlijk op voor deze verzekeraars. Door de krachten te bundelen, worden kosten bespaard en wordt bijvoorbeeld voorkomen dat verzekeraars tegen elkaar kunnen worden uitgespeeld.

Naast het bestrijden van fraude behandelt Hanco voor verzekeraars ook zaken op het gebied van personenschade, AOV, beroepsaansprakelijkheid, AVB, brandschade en regres.

Achtergrond

Hanco is sinds 2001 als advocaat werkzaam bij Ekelmans. Sinds 2010 is hij partner en hoofd van de praktijkgroep insurance. Verder verzorgt Hanco de leergang coördinator fraudebeheersing zorg bij de SPV. Hanco begon zijn carrière in 1991 als officier bij de Koninklijke Luchtmacht. Na een operationele periode in Duitsland vervulde hij daar van 1994 tot 2001 juridische functies op het gebied van onder meer straf-, tucht- en bestuursrecht.

Opleiding

Hanco studeerde militaire bedrijfskunde aan de Koninklijke Militaire Academie (1987-1991). Hij slaagde vervolgens cum laude voor de studie Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht (1994-1998).

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.