Advocaat-stagiair Verzekering en Aansprakelijkheid

Voor een beginnende of gevorderde advocaat-stagiair met ambitie en een scherp analytisch vermogen: een mooie veelzijdige functie in ons zeer gewaardeerde team Verzekering en Aansprakelijkheid.
Ekelmans Advocaten kantoor borrel
Ekelmans Advocaten kantoor borrel

Advocaat-stagiair Verzekering en Aansprakelijkheid

Wil je samenwerken in ons hechte en zeer gewaardeerde team Verzekering en Aansprakelijkheid? Ben je een creatieve denker, wil je zelfstandig zaken gaan behandelen en ambieer je het werken aan toonaangevende zaken voor nationale en internationale verzekeraars? Dan hebben wij een interessante functie voor jou.

Plaatsingsdatum: 1 november 2022

Functieomschrijving

Wij zoeken een beginnende of gevorderde advocaat-stagiair, met ambitie en een scherp analytisch vermogen. Een topfunctie als je net civielrechtelijk bent afgestudeerd of al enige tijd advocaat-stagiair bent.

Het team

In het team werken elf advocaten samen, waarvan drie advocaat-stagiairs, vier medewerkers en vier partners. De praktijk groeit en daarom zoekt het team uitbreiding met jong talent. In de praktijk krijg je te maken met alle facetten van het aansprakelijkheidsrecht. Je treedt op voor verzekeraars, hun verzekerden en andere professionele partijen. Zaken als adviseren over beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid, internationale productaansprakelijkheid, inkomen en verzuim en personenschade kunnen de revue passeren, maar ook fraudebestrijding. Je adviseert en procedeert bijvoorbeeld over de ontwikkeling van verzekeringsproducten, distributie van verzekeringen, samenwerking van verzekeraars met derden, acceptatie en schadebehandeling. Daarnaast deelt het team actief expertise en ervaring door het geven van seminars, presentaties en cursussen.

Je bent:

 • Sterk analytisch en een creatief denker.
 • Zelfstandig en ondernemend.
 • Communicatief uitstekend. Je hebt een betrokken ‘fighting spirit’.
 • Afgestudeerd in civielrecht. Je hebt affiniteit met en kennis van vermogensrecht, procesrecht en bij voorkeur verzekeringsrecht en aansprakelijkheidsrecht.

Wij bieden:

Wij realiseren ons dat talent alleen de top bereikt in een omgeving met aandacht voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Waar je talent de ruimte krijgt en je je kwaliteiten als advocaat verder kunt ontwikkelen. Daarom bieden wij:

 • Werken in een hoog aangeschreven praktijk met mooie zaken en cliënten.
 • Uitstekende opleidingsmogelijkheden en ruimte voor zelfontplooiing, initiatief en verantwoordelijkheid.
 • Het beoefenen van de echte (proces) advocatuur.
 • Aandacht voor een goede werk/privé balans  en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.
 • Een marktconform salaris en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioen, (eerste klas) reiskostenvergoeding, telefoon, laptop, literatuurbudget.
 • Jaarlijks: medewerkers- en stagiair weekend naar het buitenland, zomer BBQ en kerstdiner.
 • Kantoorgenoten waarmee het ook leuk is een drankje te drinken in The Bar en Lounge op kantoor.
 • Samenwerken in een moderne, transparante kantooromgeving met een warme uitstraling.

Meer over Ekelmans Advocaten – Insurance & Corporate

Wij werken samen voor onze cliënten met circa 25 advocaten. Insurance & Corporate is onze focus. Het staat voor de expertise van onze advocaten en de rechtsgebieden waarin wij cliënten bijstaan. Wij doen uitdagend werk voor ondernemingen en grote verzekeraars. Het kantoor bestaat uit de teams: Insurance: Verzekering en Aansprakelijkheid & Corporate: Employment, Corporate en Cassatie & Expert Litigation.

Internationaal zijn wij actief met onze German Desk. Ook maken wij deel uit van Legalink en Insurance Law Global, wereldwijde netwerken van zelfstandige advocatenkantoren, waaronder vooraanstaande verzekeringsrechtkantoren. Wij hebben ook een Privacy Desk.

  • Solliciteren?

   Vul onderstaand sollicitatieformulier in of mail je sollicitatiebrief met curriculum vitae, cijferlijsten en eventuele stage-beoordelingen (alleen Pdf, Word of Pages bestanden) naar: Annet Herbermann
   De heermevrouw
   C.V.*
   Motivatiebrief*

   Cijferlijst BSc
   Cijferlijst MSc
   Stagebeoordeling
   Stagebeoordeling
   Overige
   Velden met een ‘*’ zijn verplicht.

  Vragen?

  Wil je meer informatie over deze vacature? Of heb je vragen over de sollicitatieprocedure?

  Neem dan gerust contact op met Annet Herbermann. Telefonisch is zij bereikbaar via +31 70 374 63 00 of stuur haar een e-mail.

  Deel deze vacature

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.