Adriaan de Buck
Adriaan de Buck

Adriaan de Buck

Adriaan de Buck is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Hij heeft een brede ervaring in de (internationale) transactiepraktijk op het terrein van fusies en overnames en in de ondernemingsrechtelijke procespraktijk. Adriaan behandelt uiteenlopende zaken voor diverse cliënten, van MKB-bedrijven tot private equity partijen en multinationals.

Expertises

CV

Veel transacties die Adriaan de Buck begeleidt hebben een internationaal karakter. Zo trad hij op voor een Deens concern bij de acquisitie van een verpakkingsbedrijf en heeft hij de overname van een groep kinderdagverblijven door een Amerikaanse koper begeleid. Adriaan adviseert daarnaast met regelmaat Duitse en Franse cliënten omtrent Nederlands vennootschapsrecht.

Cliënten en collega’s omschrijven Adriaan als een kundig advocaat en betrokken sparring partner. Adriaan gaat juridische discussies niet uit de weg, maar verliest daarbij de grote lijnen en de commerciële belangen van zijn cliënten niet uit het oog. Adriaan verplaatst zich in de belangen van alle betrokken partijen en fungeert zo als bruggenbouwer. Daarbij is hij scherp op de inhoud, maar zacht op de persoon. Zijn humor is een belangrijke succesfactor.

Adriaan procedeert ook geregeld. Daarbij behartigt hij de belangen van zijn cliënten bijvoorbeeld bij de voorzieningenrechter in kort geding of bij de Ondernemingskamer. Zijn proceservaring stelt hem in staat in te schatten hoe de rechter aan zal kijken tegen omstreden clausules in een overnamecontract.

Vaak spelen bij een transactie diverse juridische aspecten en werkt Adriaan met meerdere disciplines samen om de deal tot stand te brengen. Zo schakelt hij bij due diligence projecten regelmatig specialisten op het gebied van arbeidsrecht, fiscaliteit en privacy in. Bij overnames waarbij een Duitse partij betrokken is, werkt hij nauw samen met collega’s van de German Desk.

Achtergrond

Adriaan heeft jarenlang gewerkt als advocaat bij gerenommeerde advocatenkantoren in Nederland en op Curaçao. Hij heeft ondernemingsrecht gedoceerd aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen en regelmatig praktijkcursussen verzorgd voor accountants en advocaten. Naast zijn werk is Adriaan voorzitter van het algemeen bestuur van HBS Craeyenhout, de meer dan 125 jaar oude Haagse vereniging voor voetbal, hockey en cricket. Bovendien was hij enkele jaren secretaris in de Raad van Commissarissen van ADO Den Haag. Adriaan is gecertificeerd toernooileider van de KNLTB. Daarnaast maakt hij deel uit van de kascommissie van de Nederlandse Juristen Vereniging.

Opleiding

Adriaan studeerde in 1991 af in het Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Leiden en volgde daarnaast verschillende keuzevakken aan het Institut d’études politiques (Sciences Po) in Parijs.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.