Employment

Voortdurende ontwikkelingen in de samenleving en het arbeidsrecht stellen uw organisatie voor diverse uitdagingen op het gebied van werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden.
Ekelmans Advocaten cliënt modern kantoorgebouw

Arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht en pensioenrecht

Voor het succes van uw onderneming zijn goede medewerkers van grote waarde. De manier waarop u de arbeidsverhoudingen met uw medewerkers vormgeeft, staat geregeld ter discussie door veranderingen in de regelgeving en rechtspraak, maar ook door economische en technologische ontwikkelingen. Ons Employment team zorgt ervoor dat uw organisatie optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden die het arbeidsrecht, het medezeggenschapsrecht en het pensioenrecht bieden én de eventuele risico’s beperkt die deze met zich meebrengen.

Onze advocaten kennen hun cliënten goed. Zij weten wat hen beweegt. Zij zoeken steeds naar praktische oplossingen, maar schuwen principiële standpunten niet. Zij kunnen volledig ontzorgen, maar zich ook beperken tot het sturen op hoofdlijnen of fungeren als sparringpartner en huisadvocaat. Uw behoefte is leidend. De werkwijze van de advocaten arbeidsrecht kenmerkt zich door creativiteit, accuratesse en heldere communicatie.

Wij helpen u in te spelen op alle ontwikkelingen in het arbeidsrecht die relevant zijn voor uw organisatie. Hoe gaat u om met ziekte of disfunctioneren van medewerkers nu veel mensen thuis werken? Hoe gaat u om met de inhuur van zelfstandigen als de werkvoorraad varieert?

Het Employment team geeft juridisch advies over de volle breedte van het arbeidsrecht. Hierbij kunt u denken aan: individueel of collectief ontslag, flexibele arbeidsrelaties, arbeidsvoorwaarden, contracten, reorganisatie, re-integratie bij ziekte, arbeidsovereenkomsten, overgang van onderneming, medezeggenschap, outsourcing & insourcing, arbeidsongeschiktheid, pensioenen of (on)gelijke behandeling.

Adviseren en procederen zijn uiteraard onderdeel van de ondersteuning die de advocaten bieden, maar wij geven ook vaak workshops en trainingen aan cliënten over actuele onderwerpen op het gebied van het arbeidsrecht.

De cliënten die wij over arbeidsrecht adviseren, bestaan voornamelijk uit ondernemingen in zakelijke dienstverlening, industrie, corporate finance, verzekeringen en zorg.

Oplossingen die passen bij uw praktijk

Deelonderwerpen

Heeft u een vraag of wilt u meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Als u het contactformulier invult, dan bellen wij u terug. U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met één van onze specialisten.

Employment

Team van specialisten

Onze advocaten werken met u samen binnen compacte teams van specialisten. Zij kennen uw praktijk en beschikken over de expertise om snel en to the point met u mee te denken en te adviseren.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.