Aansprakelijkheid

De grote financiële belangen bij aansprakelijkheidszaken zorgen telkens voor uitdagingen. Worden de discussies over dekking en aansprakelijkheid te complex, dan vinden onze specialisten voor u de beste juridische oplossing.
Ekelmans Advocaten cliënte kantoorgebouw

Aansprakelijkheid en dekking

Omdat de financiële gevolgen van een aansprakelijkstelling groot zijn, wilt u als verzekeraar juridisch alles goed regelen. Als uw juridische afdeling met complexe of zeer gespecialiseerde vragen te maken krijgt, bieden onze gespecialiseerde advocaten uitkomst.

Wij treden op voor verzekeraars, hun verzekerden en andere professionele partijen, zowel in discussies over aansprakelijkheid als over dekking. Wij procederen als het moet, maar voorkomen een procedure als dat kan.

Wij adviseren en procederen, met name over acceptatie, dekking, schadebehandeling, de ontwikkeling van verzekeringsproducten en bestrijding van fraude. Hierbij hoort ook het onderzoeken van de mogelijkheid tot het nemen van regres van schade op veroorzakers of andere verzekeraars.

Wij adviseren u op de volgende gebieden:

  • Beroepsaansprakelijkheid: van onder meer accountants, advocaten, artsen, assurantietussenpersonen, belastingadviseurs, bouwbedrijven, constructeurs, architecten, deurwaarders, IT-dienstverleners, makelaars, notarissen en octrooigemachtigden;
  • Bedrijfsaansprakelijkheid: daarbij kan gedacht worden aan AVB, CAR/Montage-, Brand- of Goederen/Inventarispolissen;
  • Bestuurdersaansprakelijkheid;
  • Personenschade: onder andere werkgeversaansprakelijkheid, AOV, verkeersongevallen;
  • Inkomen en verzuim: bijvoorbeeld adviseren en procederen over particuliere arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, ondersteuning bij de uitvoering van verzuim- en WGA- ERD-verzekeringen en advies met betrekking tot communicatie tussen WGA- ERD-verzekeraars en de belastingdienst;
  • Fraudebestrijding: bij schadeverzekeraars, zorgverzekeraars, banken, ondernemingen en levensverzekeraars.

Grote financiële belangen

Deelonderwerpen

Heeft u een vraag of wilt u meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Als u het contactformulier invult, dan bellen wij u terug. U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met één van onze specialisten.

Aansprakelijkheid

Team van specialisten

Onze advocaten werken met u samen binnen compacte teams van specialisten. Zij kennen uw praktijk en beschikken over de expertise om snel en to the point met u mee te denken en te adviseren.

Actueel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.