Verzekering

De snelheid waarmee de verzekeringswereld verandert, levert steeds nieuwe juridische vraagstukken op. Onze advocaten kennen de verzekeringspraktijk en kunnen u adviseren over specialistische kwesties.
Ekelmans Advocaten cliënt buiten

Verzekeraars in zorg, schade en leven

U acteert in een snel veranderende wereld. Onze verzekeringsspecialisten kennen de details van uw markt. Uw werkterrein laat zich niet in één activiteit of in één juridisch deelgebied vangen. Daarom staan advocaten met verschillende aandachtsgebieden klaar om u te adviseren.

Ons team Verzekering behartigt de belangen van grote en gespecialiseerde verzekeraars en hun verzekerden. Wij houden ons bezig met aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht in de breedste zin van het woord en werken voor zorgverzekeraars, schadeverzekeraars en levensverzekeraars.

Onze specialisten kennen de verzekeringspraktijk door en door. Wij spreken uw taal en beschikken over de expertise om snel en to the point met u mee te denken en te adviseren.

Wij adviseren bij polisgeschillen, volmachten, herverzekeringen en het opstellen van polisvoorwaarden. Wij lossen geschillen graag op een efficiënte manier op met oog voor de belangen van alle betrokken partijen. Daarnaast helpen wij onze cliënten bij het naleven van financiële regelgeving en bij de reikwijdte en inhoud van toezichtwetgeving.

Onze kennis van de commerciële context waarin verzekeringsmaatschappijen opereren, stelt ons in staat om u op specialistische terreinen advies te geven over complexe kwesties. Zo hebben wij een speciale expertise op het gebied van fraudebestrijding: wij maken ons er sterk voor dat fraudeurs niet alleen civielrechtelijk, maar ook strafrechtelijk en waar mogelijk tuchtrechtelijk worden vervolgd.
Daarnaast adviseren wij bijvoorbeeld op het gebied van privacy: wij helpen u om persoonsgegevens zo optimaal mogelijk te benutten én tegelijkertijd de privacy van uw klanten te waarborgen.

Ekelmans Advocaten is lid van Insurance Law Global (ILG), een internationaal netwerk van gerenommeerde verzekeringsrechtkantoren. Dit netwerk bestaat uit kantoren met een brede expertise en actieve betrokkenheid bij de verzekeringsbranche over de hele wereld.

Wij spreken uw taal

Deelonderwerpen

Heeft u een vraag of wilt u meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Als u het contactformulier invult, dan bellen wij u terug. U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met één van onze specialisten.

Verzekering

Team van specialisten

Onze advocaten werken met u samen binnen compacte teams van specialisten. Zij kennen uw praktijk en beschikken over de expertise om snel en to the point met u mee te denken en te adviseren.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.