Schadeverzekering

Schadeverzekeraars staan voor de uitdaging om zware en langlopende risico’s van dekking te blijven voorzien. Ekelmans Advocaten denkt graag met u mee over de beste juridische oplossingen.
Ekelmans Advocaten cliënt HR vergadering

Advocaat voor schadeverzekeraars

Als schadeverzekeraar staat u onder druk. De schadelast neemt toe, de concurrentie is groot en er is behoefte aan het verzekeren van grotere en nieuwe risico’s. Het vergt innovatiekracht en flexibiliteit om uw verzekerden oplossingen te bieden die aansluiten bij de specifieke risico’s die zij lopen. Ekelmans Advocaten adviseert over de juridische finesses van uw verzekeringsproducten.

Ekelmans Advocaten behartigt de belangen van grote en gespecialiseerde schadeverzekeraars en hun verzekerden. Wij bieden niet alleen juridische ondersteuning, maar adviseren ook op het gebied van procesinrichting en compliance.

Wij zijn specialisten op het gebied van acceptatie, beoordelen van dekking en dekkingsgeschillen, schadebehandeling, de ontwikkeling van verzekeringsproducten en preventie van fraude. Wij adviseren cliënten op deze gebieden en procederen indien nodig. Hierbij onderzoeken wij ook altijd de mogelijkheid tot het nemen van regres van schade op veroorzakers of andere verzekeraars.

Onder meer de volgende onderwerpen komen regelmatig aan de orde:

  • Beroepsaansprakelijkheid: van bijvoorbeeld accountants, advocaten, notarissen artsen, assurantietussenpersonen, belastingadviseurs, bouwbedrijven, constructeurs, architecten deurwaarders, IT-dienstverleners, makelaars, en octrooigemachtigden;
  • Bedrijfsaansprakelijkheid: daarbij kan gedacht worden aan AVB, CAR/Montage-, Brand- of Goederen/Inventarispolissen;
  • Personenschade: onder andere werkgeversaansprakelijkheid, AOV, verkeersongevallen;
  • Verzuim- WGA- ERD-verzekeringen: bijvoorbeeld adviseren en procederen over particuliere arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, ondersteuning bij de uitvoering van verzuim- en WGA- ERD-verzekeringen en advies met betrekking tot communicatie tussen WGA- ERD-verzekeraars en de belastingdienst;
  • Fraudebestrijding: ons fraudeteam kan u door haar ruime ervaring goed bijstaan bij de preventie van fraude, het onderzoek naar fraude en het procederen tegen fraudeurs;
  • Privacy: bijvoorbeeld vraagstukken over het al dan niet uitwisselen van bijzondere persoonsgegevens, het screenen van personeel, maar ook het inrichten van een bewerkersovereenkomst.

De beste juridische oplossingen

Heeft u een vraag of wilt u meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Als u het contactformulier invult, dan bellen wij u terug. U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met één van onze specialisten.

Verzekering

Team van specialisten

Onze advocaten werken met u samen binnen compacte teams van specialisten. Zij kennen uw praktijk en beschikken over de expertise om snel en to the point met u mee te denken en te adviseren.

Actueel

Gerelateerde onderwerpen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.