Werken bij Ekelmans

Bij Ekelmans Advocaten werken mensen die het beste uit zichzelf willen halen om hun cliënten te helpen en zaken tot een goed einde te brengen. Samenwerkers met ambitie, commitment en een scherp analytisch vermogen.

Neem een kijkje in ons vernieuwde kantoor

Medewerkers aan het woord

Frederike Rijpkema

Een echt verzekeringsrechtkantoor

Werken bij een advocatenkantoor gespecialiseerd in verzekering en aansprakelijkheid, dat wilde ik. Dat is gelukt! Ik behandel uiteenlopende zaken, waaronder beroepsaansprakelijkheid, dekkingsgeschillen, technische schade en (zorg)fraude.

  • Na mijn stage bij de rechtbank wist ik het zeker: ik wil me verdiepen in aansprakelijkheid en verzekering. De vakken die ik tijdens mijn master volgde, bevestigden dat dit vakgebied bij me past. Daarna ben ik doelgericht stages gaan lopen bij verzekeringsrechtkantoren om uiteindelijk te solliciteren bij Ekelmans.

    Ik werk in een leuk, jong en dynamisch team. De begeleiding is erg goed. Bij de verschillende zaken die ik behandel, werk ik telkens met andere mensen; elke partner heeft immers zijn of haar eigen specialisme. Het is leerzaam om met verschillende mensen samen te werken: zo kom je er snel achter welke stijl en manier van werken bij je past.

Frederike Rijpkema-Ekelmans Advocaten
Sjoerd Aelen - Ekelmans Advocaten

Sjoerd Aelen

Geen klein radertje in het grote geheel

Bij Ekelmans Advocaten behandel je al snel je eigen zaken. Dat betekent dat je relatief vroeg na je start ook correspondeert met cliënten en de wederpartij. Dit is voor mij een belangrijke afweging geweest om hier te gaan werken.

Fleur van Kersbergen

Begeleiding van advocaat-stagiairs

Naast mijn werk als advocaat, ben ik ook patroon van een aantal beginnend advocaten (advocaat-stagiairs). Ik begeleid deze advocaten tijdens de eerste drie jaar van hun carrière. Het is mooi om de ontwikkeling te zien die een starter doormaakt.

  • Het patronaat is ook voor mij heel leerzaam: hoe geef je op een motiverende manier feedback? Hoe help je iemand op weg zonder al te veel in een bepaalde richting te duwen? Wanneer grijp je in?

    Naarmate de stage vordert, fungeer ik met mijn stagiaire steeds meer als team en wordt hij/zij een sparringpartner. Daar beleef ik veel plezier aan. Het was dan ook een grote eer toen mijn stagiaire mij had genomineerd voor de ‘Patroon van het Jaar’ verkiezing en ik in de finale belandde.

Fleur van Kersbergen-Ekelmans Advocaten
Pim Lieffering-Ekelmans Advocaten

Pim Lieffering

Verantwoordelijkheid

De verantwoordelijkheid die je in zaken krijgt, is vanaf moment één al groot. Er is natuurlijk altijd een ervaren advocaat die meekijkt, maar grotendeels mag je zelf de beslissingen nemen en houd je veel contact met je cliënten.

  • Voordat ik bij Ekelmans begon, heb ik eerst twee maanden stage gelopen bij het team ondernemingsrecht. De sfeer binnen de afdeling en het kantoor was erg goed. Tijdens mijn stage werd ik snel opgenomen in het team en de sociale activiteiten. De brede corporate praktijk met veel verschillende nationale en internationale cliënten sloot heel goed aan bij wat ik wilde en toen heb ik gesolliciteerd.

    Het was maar goed dat ik vlak voor mijn sollicitatie stage had gelopen, want een week na mijn start als advocaat begon de lockdown en werkte ik vijf dagen per week vanuit huis. Best handig als je dan je nieuwe collega’s al kent.

Vacatures

Wil jij samenwerken in ons hechte en zeer gewaardeerde team Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht? Ben je een creatieve denker en wil je procederen en zelfstandig zaken gaan behandelen? Zie je coaching door ervaren advocaten wel zitten? En ambieer je het werken aan toonaangevende zaken voor nationale en internationale verzekeraars? Dan hebben we een interessante functie voor jou. Bekijk deze vacature
Wil je deel uitmaken van ons hechte en veelzijdige team Verzekering & Aansprakelijkheid? Wil je procederen en zelfstandig zaken behandelen? Ben je een ambitieuze advocaat met ervaring op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht en ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan? Dan hebben we een interessante functie voor jou. Bekijk deze vacature
Wil jij de rechtspraktijk aansprakelijkheid & verzekering in het echt ervaren? Een studentstage bij Ekelmans Advocaten is een unieke kans om erachter te komen of het werkveld aansluit bij jouw verwachtingen. Lijkt het je interessant om in twee maanden ervaring op te doen in een dynamische, proces– en adviespraktijk met veel zittingen? Lees dan snel verder. Bekijk deze vacature
Als je in de eindfase van je studie Nederlands recht zit, kun je bij ons als student-stagiair twee maanden kennismaken met de advocatuur. We hebben ruimte op meerdere secties. Bekijk deze vacature

Sfeerimpressie kantoor

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.