Advocaat Verzekering & Aansprakelijkheid

Ekelmans Advocaten kantoor gang
Ekelmans Advocaten kantoor gang

Wil je deel uitmaken van ons hechte en veelzijdige team Verzekering & Aansprakelijkheid? Wil je procederen en zelfstandig zaken behandelen? Ben je een ambitieuze advocaat met ervaring op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht en ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan? Dan hebben we een interessante functie voor jou.

We zoeken een advocaat-medewerker of gevorderde advocaat-stagiair verzekering & aansprakelijkheid.

Plaatsingsdatum: 2 april 2024

In welk team kom je te werken?

In het team Verzekering & Aansprakelijkheid werken 12 advocaten samen. Zij treden op voor grote en middelgrote verzekeraars en hun verzekerden. Er wordt nauw samengewerkt met zorgverzekeraars, schadeverzekeraars en levensverzekeraars, waarvan velen al sinds jaar en dag aan ons kantoor zijn verbonden.

Het team bestrijkt samen alle facetten van het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid en personenschade kunnen de bijvoorbeeld de revue passeren. Er wordt geadviseerd en geprocedeerd op het gebied van internationale productaansprakelijkheid en technische verzekeringen, met geregeld spraakmakende zaken. En er is een boeiende fraudepraktijk die zich veelal afspeelt in de zorg- en schadesector.

Daarnaast deelt het team actief expertise en ervaring door het geven van seminars, presentaties en cursussen aan onze cliënten of voor erkende opleidingsinstanties.

Wat ga je doen?

Als de nieuwe advocaat Verzekering & Aansprakelijkheid draai je volop mee in een dynamische proces– en adviespraktijk met geregeld zittingen. Je maakt deel uit van een hecht team waarin je de ruimte krijgt je in de volle breedte van het verzekeringsrecht te ontwikkelen en je inzichten in te brengen. Je gaat werken en samenwerken in de breedte van het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, maar krijgt ook de gelegenheid je te toe te leggen op zaken en gebieden die je het meest interessant vindt of je het beste afgaan. Je kan met iedereen in het team inhoudelijk sparren. Je patroon (advocaat – stagiair) of mentor (advocaat medewerker) coacht je en helpt je in je verdere ontwikkeling en vakspecialisatie.

Jouw kennis en werkervaring

Je hebt:

 • Ten minste 2 jaar werkervaring als advocaat.
 • Ervaring met het aansprakelijkheidsrecht.
 • Een betrokken “fighting spirit”.
 • Goede contactuele vaardigheden.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
  en een goede beheersing van de Engelse taal.

Je bent:

 • Analytisch en pragmatisch.
 • Gericht op kwaliteit en cliënten.
 • Ondernemend en ambitieus.
 • Een teamplayer die communicatief vaardig is.

Passen we ook bij jou?

We realiseren ons dat talent alleen de top bereikt in een omgeving met aandacht voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Waar je talent de ruimte krijgt en je je kwaliteiten als advocaat kunt ontwikkelen. Daarom bieden we je:

 • Werken in een hoog aangeschreven verzekerings- en aansprakelijkheidspraktijk met mooie zaken en cliënten.
 • Ruimte voor zelfontplooiing, eigen initiatief en verantwoordelijkheid.
 • Coaching en uitstekende opleiding in de praktijk.
 • Een marktconform salaris en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioen, (eerste klas) reiskostenvergoeding, telefoon, laptop, literatuurbudget.
 • Aandacht voor de balans werk/privé en de mogelijkheid deels vanuit huis te werken.
 • Jaarlijks: medewerkers en stagiair weekend, zomer BBQ en kerstdiner.
 • Kantoorgenoten waarmee het leuk is een drankje te drinken in The Bar en Lounge op kantoor en – als je dat wilt – jaarlijks op de skipiste.

Ekelmans Advocaten, Insurance & Corporate

We werken samen voor onze cliënten met circa 25 advocaten. Insurance & Corporate is onze focus. Het staat voor de expertise van onze advocaten en de rechtsgebieden waarin we cliënten bijstaan. We doen uitdagend werk voor ondernemingen en verzekeraars. Het kantoor bestaat uit de teams Insurance: Verzekering en Aansprakelijkheid en Corporate: Employment, Corporate en Cassatie & Expert Litigation.

Internationaal zijn we actief met onze German Desk. Ook maken we deel uit van Legalink en Insurance Law Global: wereldwijde netwerken van zelfstandige advocatenkantoren, waaronder vooraanstaande verzekeringsrechtkantoren. We hebben ook een Privacy Desk.

Interesse?

Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Dat kan via onderstaand formulier.

  • Solliciteren?

   Vul onderstaand sollicitatieformulier in of mail je sollicitatiebrief met curriculum vitae, cijferlijsten en eventuele stage-beoordelingen (alleen Pdf, Word of Pages bestanden) naar: Andrea van de Velde

   De heermevrouw

   C.V.* (max. 5 Mb)

   Motivatiebrief* (max. 2 Mb)

   Cijferlijst BSc (max. 2 Mb)

   Cijferlijst MSc (max. 2 Mb)

   Stagebeoordeling (max. 2 Mb)

   Stagebeoordeling (max. 2 Mb)

   Overige (max. 5 Mb)

   Velden met een ‘*’ zijn verplicht.

  Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Of heb je behoefte aan een oriënterend gesprek? Neem dan gerust contact op met Andrea van de Velde. Telefonisch is zij bereikbaar via +31 70 374 63 00 of stuur haar een e-mail.

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.