Corporate

Ondernemingsrechtelijke vraagstukken zijn ingrijpend voor een organisatie en hebben juridische consequenties. De ervaren Corporate advocaten van Ekelmans maken de mogelijkheden en risico’s voor u inzichtelijk.
Ekelmans Advocaten cliënt uitzicht haven

Voor al uw ondernemingsrechtelijke vragen

Binnen alle fases van een onderneming doen zich ondernemingsrechtelijke vragen voor. Of het nu gaat om de keuze voor een rechtsvorm, het onderhandelen over een samenwerking of de confrontatie met een geschil tussen de aandeelhouders, u verwacht van uw corporate advocaat een weloverwogen en praktische oplossing.

Ekelmans Advocaten adviseert en procedeert op een breed ondernemingsrechtelijk terrein. Door de wisselwerking tussen onze transactiepraktijk (Mergers & Acquisitions) en procespraktijk (Corporate Litigation) staan wij u adequaat bij aan de onderhandelingstafel en in de rechtszaal.

Onze ondernemingsrechtadvocaten zijn gepokt en gemazeld op het gebied van zowel lokale als grensoverschrijdende transacties. Wij beschikken over een ruime ervaring met het begeleiden van aandelenoverdrachten, veilingfusies (controlled auctions), activa/passiva transacties en vennootschappelijke samenwerkingsverbanden.

Wij verrichten alle voorkomende werkzaamheden zoals het uitvoeren van due diligence onderzoek, het voeren van onderhandelingen en het opstellen van de transactie- en financieringsdocumentatie. Waar nodig werken wij samen met de andere disciplines binnen ons kantoor zoals arbeidsrecht, medezeggenschap, pensioenen en verzekeringen. Bovendien werken wij samen met belastingadviseurs die beschikken over specifieke fiscale expertise op het gebied van (internationale) transacties.

Corporate: uiteenlopende en aansprekende zaken

Ons Corporate team treedt op voor een breed scala aan cliënten. Daardoor zijn wij betrokken bij uiteenlopende en aansprekende zaken zoals de herstructurering van een beursfonds, de overname van een levensverzekeringsmaatschappij en de ontwikkeling van een nieuw financieel product door een grote bank.

Corporate: Ondernemingsrechtelijke geschilbeslechting

Naast adviseren behoort procederen tot de core business van Ekelmans Advocaten. Wij hebben ruime ervaring op het gebied van ondernemingsrechtelijke geschilbeslechting. Zo treden wij op in bestuurdersaansprakelijkheidskwesties. Ook behandelen wij geschillen die voortvloeien uit overnames en afgebroken onderhandelingen en zaken bij de Ondernemingskamer, bijvoorbeeld omtrent uitkoop en uitstoting van aandeelhouders. Wij zijn betrokken bij spraakmakende en uitdagende zaken zoals een miljoenenclaim tegen een groot advocatenkantoor, een bestuurdersaansprakelijkheidsprocedure tegen een internationaal trustbedrijf en een aandeelhoudergeschil binnen een recycling concern.

Sportrecht

Ons Corporate team heeft een speciale expertise op het gebied van sportrecht. Topsport is big business. Vaak staan er grote financiële belangen en reputaties op het spel. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in de verschillende juridische disciplines waarin het ‘sportrecht’ zich manifesteert.

Weloverwogen en praktische oplossingen

Deelonderwerpen

Heeft u een vraag of wilt u meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Als u het contactformulier invult, dan bellen wij u terug. U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met één van onze specialisten.

Corporate

Team van specialisten

Onze advocaten werken met u samen binnen compacte teams van specialisten. Zij kennen uw praktijk en beschikken over de expertise om snel en to the point met u mee te denken en te adviseren.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.