Herstructurering en Financiering

Meerdere oorzaken kunnen leiden tot de noodzaak de vennootschappelijke en andere structuren van uw onderneming of concern te herstructureren. Ekelmans Advocaten heeft veel ervaring met het herstructureren van ondernemingen.
Ekelmans Advocaten cliënt telefoongesprek

Corporate restructuring

Herstructurering en insolventie vergen niet alleen aandacht, maar bieden ook kansen. Bij het beschermen van uw belangen als het anders moet of een situatie dreigend wordt, staan wij u graag bij. Nog liever helpen wij u met het realiseren van uw kansen op deze gebieden. Dat kan zijn op het gebied van vennootschappelijke structuren, maar ook bij financieringen.

Wij adviseren u zowel bij herstructureringen in het kader van een strategie gericht op de middellange tot lange termijn, als in de hectiek die soms voortvloeit uit plots opkomende problemen die onmiddellijke actie vergen. Denk daarbij aan dreigend liquiditeitsgebrek en bancaire druk. Maar ook onmin tussen aandeelhouders onderling of tussen de verschillende organen van de vennootschap kunnen aanleiding zijn de bestaande structuren onder de loep te nemen. Door middel van een statutenwijziging, een aandeelhoudersovereenkomst of reglementen maakt u duidelijk hoe de bevoegdheden tussen de verschillende stakeholders zijn verdeeld. Wij kunnen u helpen de vennootschappelijke structuur vorm te geven.

Herstructurering is ook een belangrijk instrument voor een onderneming met financiële problemen. In economisch lastige tijden kan het gebeuren dat u belangrijke aflossingsverplichtingen niet kan nakomen of zelfs werknemers niet meer kan betalen. Ook goedlopende ondernemingen kunnen het moeilijk krijgen als zij bijvoorbeeld te maken hebben met zware financieringslasten. Wij helpen u graag om een constructie te vinden die goed is voor uw bedrijfscontinuïteit.

Financiering

In het belang van uw bedrijfscontinuïteit is verstandig om uw financieringen en financieringsstructuren geregeld onder de loep te nemen.

Wij adviseren u over (her)financieringen en zekerheden, van grensoverschrijdende gesyndiceerde LMA financieringen voor vele tientallen miljoenen, via nationale bankfinancieringen tot intra-concern vastlegging van leningen en rekening courant verhoudingen, met alle zakelijke en persoonlijke zekerheden van dien. Hierbij horen ook het vestigen van zekerheidsrechten (pandrecht op aandelen, hypotheek) en het afgeven van legal opinions.

Herstructurering biedt ook kansen

Heeft u een vraag of wilt u meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Als u het contactformulier invult, dan bellen wij u terug. U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met één van onze specialisten.

Corporate

Team van specialisten

Onze advocaten werken met u samen binnen compacte teams van specialisten. Zij kennen uw praktijk en beschikken over de expertise om snel en to the point met u mee te denken en te adviseren.

Gerelateerde onderwerpen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.