Corporate Litigation

Waar belangen botsen, kunnen conflicten ontstaan. Dat geldt ook binnen de eigen onderneming. Ontstaat binnen de onderneming een conflict tussen stakeholders, dan kunt u bij ons terecht.
Ekelmans Advocaten cliënt gesprek raam

Zakelijke geschillen en procedures

Ondernemingen hebben vaak diverse stakeholders. Te denken valt aan (minderheids)aandeelhouders, bestuurders, commissarissen, werknemers, andere beleidsbepalers of financiers. Niet altijd komen hun belangen en doelstellingen overeen. Dit kan tot conflicten leiden.

Niemand stapt graag naar de rechter. Maar een aanhoudend conflict of impasse tussen stakeholders binnen de onderneming is doorgaans desastreus voor de onderneming zelf. Met een open dialoog kan vaak resultaat geboekt worden. Zo niet, wees dan geen zachte heelmeester. Onze advocaten Corporate Litigation staan u bij. Van enquête tot kort geding. Van kantonrechter tot Ondernemingskamer. En van minderheidsaandeelhouder tot beleidsbepaler.

Ekelmans Advocaten treedt op voor ondernemingen die (voormalige) bestuurders of toezichthouders ter verantwoording roepen. Anderzijds staan we ook bestuurders of toezichthouders bij wanneer zij worden geconfronteerd met het verwijt dat zij een vennootschap onjuist hebben geleid.
Dat laatste doen wij zowel in opdracht van verzekeraars als in opdracht van de aangesproken personen zelf.

Ook staan wij aandeelhouders bij die hun rechten geldend willen maken. Bijvoorbeeld omdat zij ongelukkig zijn met het gevoerde beleid, omdat zij een medeaandeelhouder de deur willen wijzen of omdat zij zelf een uitkoop willen forceren.

Corporate Litigation: adviseren of procederen

In eerste instantie treden wij vaak -op de achtergrond- adviserend op, zodat een belangenconflict op een niet-juridische manier kan worden opgelost. Lukt dat niet, dan moet een rechtbank, de Ondernemingskamer of een arbiter duidelijkheid geven. Wij hebben ruime ervaring met het voeren van procedures voor rechtbank, gerechtshof en Hoge Raad, inclusief kort gedingprocedures. Maar ook in (internationale) arbitrages en bindend advies-trajecten.

Van oudsher is Ekelmans Advocaten een litigation-kantoor. Het pleiten zit onze advocaten in het bloed. Procesrechtelijke knowhow is daarbij een belangrijke tool, tactische vaardigheden en strategisch inzicht zijn key. Door te kiezen voor een advocaat van Ekelmans Advocaten, kiest u voor kwaliteit en voor zekerheid.

Het pleiten zit onze advocaten in het bloed

Heeft u een vraag of wilt u meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Als u het contactformulier invult, dan bellen wij u terug. U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met één van onze specialisten.

Corporate

Team van specialisten

Onze advocaten werken met u samen binnen compacte teams van specialisten. Zij kennen uw praktijk en beschikken over de expertise om snel en to the point met u mee te denken en te adviseren.

Gerelateerde onderwerpen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.