Fusies en Overnames (M&A)

Bij een bedrijfsovername of fusie spelen talloze vragen, terwijl ook de dagelijkse operationele zaken uw aandacht opeisen. Onze advocaten ontzorgen u bij fusies en overnames, vanaf de start van de onderhandeling tot aan de ondertekening bij de notaris.
Ekelmans Advocaten cliënt kantoorgebouw

Begeleiding van begin tot eind

Fusies en overnames zijn complexe trajecten. Er komen talloze juridische aspecten bij kijken en bij een internationale transactie lopen ook nog verschillende rechtssystemen door elkaar. Dan is het noodzakelijk om te kunnen vertrouwen op een team van advocaten met een lange deal track record. Onze advocaten hebben ruime ervaring bij de begeleiding van zowel nationale overnametransacties als “cross border” mergers & acquisitions.

Het team Corporate/M&A adviseert bij fusies en overnames en andere vormen van strategische samenwerkingsverbanden. Wij begeleiden u en denken met u mee in alle fases van het transactieproces. Vanaf het ondertekenen van de geheimhoudingsovereenkomst tot de “closing” staan wij u bij.

Ons team werkt voor nationaal en internationaal opererende bedrijven en hun aandeelhouders, private equity en venture capital investeerders, financiële instellingen en investerende management teams. Doordat wij ervaring hebben met de begeleiding van transacties voor participerende, kopende en verkopende partijen, kunnen wij bij onderhandelingen goed inspelen op de verschillende belangen.

Onze M&A advocaten werken samen met accountants, fiscalisten, notarissen en corporate finance specialisten. Onze track record omvat onder meer:

  • M&A transacties zoals overnames, participaties, joint ventures, asset deals, activa/passiva transacties, management buy ins of buy outs (MBO/MBI);
  • Het opstellen van contractuele afspraken zoals aandeelhoudersovereenkomsten, geheimhoudingsverklaring (NDA) of een Letter of Intent (LOI);
  • Due diligence voor de kopers of de verkoper (vendor due diligence).

Wij staan u bij in alle fases van het transactieproces

Heeft u een vraag of wilt u meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Als u het contactformulier invult, dan bellen wij u terug. U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met één van onze specialisten.

Corporate

Team van specialisten

Onze advocaten werken met u samen binnen compacte teams van specialisten. Zij kennen uw praktijk en beschikken over de expertise om snel en to the point met u mee te denken en te adviseren.

Gerelateerde onderwerpen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.