Studentstage Verzekering & Aansprakelijkheid

Ekelmans Advocaten kantoor medewerker
Ekelmans Advocaten kantoor medewerker

Ervaar de aansprakelijkheids- en verzekeringsrechtpraktijk tijdens een studentstage bij Ekelmans Advocaten

Wil jij de rechtspraktijk aansprakelijkheid & verzekering in het echt ervaren? Een studentstage bij Ekelmans Advocaten is een unieke kans om erachter te komen of het werkveld aansluit bij jouw verwachtingen. Lijkt het je interessant om in twee maanden ervaring op te doen in een dynamische, proces– en adviespraktijk met veel zittingen? Lees dan snel verder.

Tijdens een stageperiode van twee maanden draai je volledig mee in onze brede aansprakelijkheids- en verzekeringsrechtpraktijk met 12 gespecialiseerde advocaten. Zij treden op voor grote en middelgrote verzekeraars in Nederland en internationaal.

Wat kun je verwachten?

Aansprakelijkheidsrecht

Op de sectie Verzekering & Aansprakelijkheid krijg je o.a. te maken met aansprakelijkheidszaken, denk bijvoorbeeld aan beroepsaansprakelijkheid of aansprakelijkheid voor personenschade. Onze zaken die gaan over aansprakelijkheid van bedrijven, bijvoorbeeld voor de levering van ondeugdelijke producten,  staan geregeld in de krant en ook onze boeiende fraudebestrijdingspraktijk doet vaak veel stof opwaaien. Jij mag de advocaten er alles over vragen en misschien wel iets voor hen uitzoeken.

Verzekeringsrecht

Verder kun je op de sectie gewoon alles leren op het gebied van verzekeringen, zoals zorgverzekeringen of – als je dat leuk vindt – technische verzekeringen: er is een bouwwerk ingestort en nu? Het meedenken over polis- en dekkingsvraagstukken is ook interessant.

Hoe werkt het?

Als student-stagiair bij Ekelmans Advocaten word je gekoppeld aan één van onze advocaten, bij wie je altijd terecht kunt met vragen. Deze advocaat zorgt ervoor dat je meedraait met interessante zaken en dat je naar zittingen en besprekingen meegaat. Daarnaast werk je mee aan zaken door notities te schrijven of door concepten van processtukken of brieven te maken. Zo maak je kennis met zowel de procespraktijk als de adviespraktijk.

Wie ben jij?

 • Je bent een enthousiaste en ambitieuze rechtenstudent
 • Je zit in de eindfase van je studie Nederlands recht (minimaal in het derde jaar)
 • Je overweegt je te specialiseren in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht
 • Je houdt van een informele en open werksfeer

Waarom stage lopen bij Ekelmans?

 • Het is een ideale manier om de advocatuur én ons kantoor beter te leren kennen
 • Ekelmans Advocaten is hét kantoor op het gebied van verzekering & aansprakelijkheid
 • Je leert de praktijk van echte specialisten, die de verzekerings- en aansprakelijkheidspraktijk door en door kennen
 • Je doet mee in alle opzichten: van zittingen en  sectielunches tot inhouse cursussen.  Maar ook  met de  gezellige borrels in onze eigen Bar, het kerstdiner of de kantoor BBQ als je dat wilt

Je stage duurt twee maanden. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur zijn er individuele afspraken te maken over de duur of het aantal  dagen per week dat je beschikbaar bent.

Interesse?

Ben je enthousiast en wil je graag stage lopen op ons mooie kantoor in Den Haag? Solliciteer dan direct!

  • Solliciteren?

   Vul onderstaand sollicitatieformulier in of stuur je brief met curriculum vitae, cijferlijsten en eventuele stage-beoordelingen (alleen Pdf, Word of Pages bestanden) naar:

   Ekelmans Advocaten
   Mevrouw A.C.B. Herbermann
   Anna van Saksenlaan 30
   2593 HT Den Haag

   De heermevrouw

   C.V.* (max. 5Mb)

   Motivatiebrief* (max. 2Mb)

   Cijferlijst BSc (max. 2Mb)

   Cijferlijst MSc (max. 2Mb)

   Stagebeoordeling (max. 2Mb)

   Stagebeoordeling (max. 2Mb)

   Overige (max. 5Mb)

   Velden met een ‘*’ zijn verplicht.

  Oriënterend gesprek

  Wil je (informeel) kennismaken met ons kantoor of met één van onze advocaten? Dat kan! Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden binnen ons kantoor en hoe het is om bij Ekelmans Advocaten stage te lopen.

  Ekelmans Advocaten in het kort:

  • Middelgroot advocatenkantoor in Den Haag met internationale focus
  • Toonaangevend in Insurance & Corporate
  • Ekelmans Advocaten bestaat al meer dan 100 jaar

  Lees hoe het is om te werken bij Ekelmans Advocaten

  Volg ons op Instagram

  Benieuwd naar de sfeer bij Ekelmans Advocaten? Neem dan een kijkje op ons Instagram-account en volg ons om op de hoogte te blijven van interessante vacatures.

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.