Jessica Roos-Ekelmans Advocaten
Jessica Roos-Ekelmans Advocaten

Jessica Roos

Advocaat

Jessica Roos is als advocaat gespecialiseerd in het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Zij is gepromoveerd in het verzekeringsrecht, op het gebied van coassurantie. Dankzij haar werkervaring in de verzekeringsbranche heeft Jessica goed inzicht in de processen waar haar cliënten mee te maken krijgen.

Expertises

CV

Jessica adviseert en procedeert op een breed terrein van het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Haar cliënten zijn voornamelijk nationale en internationale verzekeraars en ondernemingen. Haar interesse gaat uit naar complexe verzekeringsvraagstukken in de (groot)zakelijke markt.

Zij houdt ervan om zich als advocaat in zaken te verdiepen, onderzoekt graag uitdagende problemen en situaties en lost deze op een creatieve, maar praktische manier op.

Naast haar werkzaamheden bij Ekelmans Advocaten is Jessica als docent betrokken bij de Leergang Verzekeringsrecht aan de Universiteit van Amsterdam, als onderzoeker verbonden aan ACIS (Amsterdam Centre for Insurance Studies) en publiceert zij op regelmatige basis.

Achtergrond

Jessica promoveerde in 2022 aan de Universiteit van Amsterdam op een proefschrift over ‘enkele bijzondere, juridische aspecten van coassurantie’. Over dit onderwerp schreef zij ook een hoofdstuk in het (hand)boek Verzekeringsrecht (Wolters Kluwer).

Voordat zij advocaat werd, werkte zij in de verzekeringsbranche als underwriter bij niche-verzekeraar Hiscox en als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor.

Opleiding

Jessica studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam, waarbij haar focus lag op het algemeen privaatrecht. Daarnaast heeft zij zowel de master Communicatiewetenschap als de master ‘Beleid, communicatie en organisatie’ succesvol afgerond aan de VU Amsterdam.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.