Ekelmans zoekt student-stagiairs

Zit je in de eindfase van je studie Nederlands recht, dan kun je bij ons kennismaken met de advocatuur. Twee maanden lang merk je wat het inhoudt om advocaat te zijn.
Ekelmans Advocaten kantoor bloemen
Ekelmans Advocaten kantoor bloemen

Twee maanden stage bij een gerenommeerd kantoor

Enthousiaste en ambitieuze student-stagiairs zijn zeer welkom. We hebben ruimte op meerdere secties. Als je in de eindfase van je studie Nederlands recht zit, kun je bij ons kennismaken met de advocatuur. In principe duurt de stage twee maanden, maar afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden zijn er individuele afspraken te maken over de duur of het aantal inzetbare dagen per week.

Plaatsingsdatum: 14 juli 2022

Studentstage

Hoe werkt het?

Als student-stagiair bij Ekelmans Advocaten word je gekoppeld aan één van onze advocaten. Bij deze advocaat kun je altijd terecht met vragen. Hij of zij zorgt ervoor dat je meedraait met interessante zaken en dat je naar zittingen en besprekingen meegaat. Daarnaast werk je mee aan zaken door notities te schrijven, of door concepten van processtukken of brieven te maken. Zo maak je kennis met zowel de procespraktijk als de adviespraktijk.

Bij welke sectie?

Verzekering & Aansprakelijkheid

Je draait mee in een brede verzekerings- en aansprakelijkheidsrechtpraktijk met 12 gespecialiseerde advocaten en krijgt te maken met algemene polis- en dekkingsvraagstukken, beroeps-, bedrijfs- en bestuurdersaansprakelijkheid, fraudebestrijding, personenschade, bouwrecht, technische verzekeringen en zorgverzekeringen. Wil je werken in een dynamische, procesgerichte praktijk met veel rechtszittingen? Kom dan twee maanden stage bij ons lopen. Lees meer over een studentstage op de sectie Verzekering & Aansprakelijkheid. 

Arbeidsrecht

De sectie arbeidsrecht houdt zich bezig met (individueel/collectief) ontslag, arbeidsvoorwaardenbeleid, reorganisatie, arbeidsongeschiktheid en re-integratie, privacyvraagstukken, arbeidsovereenkomsten, overgang van onderneming, medezeggenschapskwesties, gelijke behandeling en pensioen. Tijdens de studentstage denk en werk je met ons mee in lopende zaken. Je schuift aan bij cliëntgesprekken en vaktechnische overleggen. Hierdoor doe je veel ervaring op. Je maakt kennis met zowel de procespraktijk als de adviespraktijk. Wil je weten hoe het er aan toe gaat op een sectie Arbeidsrecht op een middelgroot kantoor? Wil je (deels) internationaal werk doen maar in een kleine, informele setting? Kom dan twee maanden meedraaien!

Interesse?

Heb je interesse? Stuur een brief met je curriculum vitae, een overzicht van je studieresultaten en eventuele stagebeoordelingen met behulp van onderstaand sollicitatieformulier naar ons toe.

  • Solliciteren?

   Vul onderstaand sollicitatieformulier in of stuur je brief met curriculum vitae, cijferlijsten en eventuele stage-beoordelingen (alleen Pdf, Word of Pages bestanden) naar:

   Ekelmans Advocaten
   Mevrouw A.C.B. Herbermann
   Anna van Saksenlaan 30
   2593 HT Den Haag

   De heermevrouw

   C.V.* (max. 5Mb)

   Motivatiebrief* (max. 2Mb)

   Cijferlijst BSc (max. 2Mb)

   Cijferlijst MSc (max. 2Mb)

   Stagebeoordeling (max. 2Mb)

   Stagebeoordeling (max. 2Mb)

   Overige (max. 5Mb)

   Velden met een ‘*’ zijn verplicht.

  Benieuwd hoe het is om stage te lopen bij Ekelmans Advocaten?

  Luz van Raalte, student Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, is naar de Randstad getrokken voor de afronding van haar master. Ze heeft inmiddels haar studentstage afgerond op ons kantoor.

  Vragen?

  Delen

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.