Luz van Raalte over haar student stage: “Op dit advocatenkantoor heerst een fijne, informele en toch professionele werksfeer”

Luz van Raalte over haar student stage: “Op dit advocatenkantoor heerst een fijne, informele en toch professionele werksfeer”

Luz van Raalte over haar student stage: “Op dit advocatenkantoor heerst een fijne, informele en toch professionele werksfeer” 1600 1039 Ekelmans Advocaten
Student-stagiair Luz van Raalte
Leestijd: 3 minuten
Lesedauer: 3 Minuten
Reading time: 3 minutes
Expertise:

Luz van Raalte, student Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, is naar de Randstad getrokken voor de afronding van haar master. Tijdens haar studie ontwikkelde zij specifieke interesse in aansprakelijkheidsrecht. Via haar vriendenkring is Luz bij Ekelmans Advocaten terecht gekomen. Inmiddels heeft zij acht weken stage gelopen in het team Verzekering & Aansprakelijkheid. Lees in dit interview of de student stage aan haar verwachtingen voldeed en wat haar tips zijn voor andere studenten in hun zoektocht naar een stage.

Welke studie volg je?

“Ik studeer Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mijn master Privaatrecht heb ik bijna afgerond. Deze fase van mijn studie kan ik goed op afstand doen omdat je weinig contact nodig hebt met de universiteit. Ik woon op dit moment in Amsterdam en niet meer in Groningen. Daarom is stage lopen bij Ekelmans Advocaten in Den Haag nu ook mogelijk.“

Hoe heb je de student stage bij Ekelmans Advocaten gevonden?

“Via een kennis die al op dit kantoor werkzaam is. Ik vertelde haar dat ik het aansprakelijkheidsrecht interessant vind en zij wist mij te vertellen dat Ekelmans Advocaten heel actief is op dit rechtsgebied. Dit maakte mij enthousiast en daarna heb ik contact opgenomen. Ik mocht vrijwel direct langskomen voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kreeg ik een goed beeld van het kantoor en de kantoorgenoten met wie ik nu samenwerk.”

Waar ben je nu mee bezig en waar ga je nog mee aan de slag?

“Op dit moment schrijf ik een memo.  De vraag is of ik op basis van onderzoek op een rijtje wil zetten welke rechtspraak van belang is voor de zaak waar één van de advocaten mee bezig is. Ik vind het interessant om de jurisprudentie op deze manier praktisch toe te kunnen passen. Ik houd wel van die juridische puzzel. Naast de werkzaamheden op kantoor ben ik ook al mee geweest naar een bespreking met een cliënt die Simone Eman bijstaat. En heb ik al twee keer een zitting mogen bijwonen.  De eerste was met Jan Ekelmans en de tweede met Fleur van Kersbergen. Het was leerzaam om te zien hoe het er in de rechtszaal daadwerkelijk aan toe gaat. Ik had daar nog geen idee van. En vanmiddag ga ik aan de slag met het schrijven van mijn eerste dagvaarding!”

Hoe bevalt de stagebegeleiding bij Ekelmans Advocaten?

Simone Eman leert mij ontzettend veel. Ik vind haar een goede en enthousiasmerende stagebegeleidster. Ze belt mij bijvoorbeeld elke maandag om te vragen hoe het gaat of ik leuk en genoeg werk te doen heb en waar ik tegenaan loop. Bij juridische vragen neemt zij de tijd om deze zorgvuldig door te nemen. Als ik vastloop, kunnen we altijd even sparren over een onderwerp.”

Wat vind je van de sfeer op het kantoor?

“Naast de flexibiliteit op het gebied van thuiswerken, vind ik de sfeer bij Ekelmans Advocaten heel ontspannen. Ik had verwacht dat het op een advocatenkantoor wat statiger en stijver zou zijn. Er heerst een informele maar professionele cultuur. Tot nu toe heb ik niet het gevoel dat hiërarchie een grote rol speelt. Je kan gemakkelijk binnenlopen en vragen stellen. En ik heb het idee dat werk en privé bij Ekelmans Advocaten goed in balans zijn.”

Heb je tips voor medestudenten in hun zoektocht naar een student stage?

“Volg je gevoel en kies voor een kantoor dat echt bij je past. Laat je keuze niet alleen afhangen van wat op dat moment handig is voor je carrière. Daarnaast is het slim om specifiek te zoeken naar een kantoor met het rechtsgebied van jouw voorkeur. Dit kan via studiegenoten, vrienden, familie, maar ook via informatie die je van advocatenkantoren krijgt tijdens je college of door verschillende websites te bezoeken.”

Kennismaken met ons advocatenkantoor?

Zit jij ook in de eindfase van je studie Nederlands recht? Dan kun je bij ons als student-stagiair twee maanden kennismaken met de advocatuur. We hebben ruimte op meerdere secties. Bekijk onze kennismakingsmogelijkheden à Werken bij Ekelmans – Ekelmans Advocaten

Je kan gemakkelijk binnenlopen en vragen stellen. Als ik vastloop kunnen we altijd even sparren over een onderwerp.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.