Beroepsaansprakelijkheid

Wanneer één van uw verzekerden een fout wordt verweten, wilt u weten waar u aan toe bent. Ekelmans Advocaten is hét kantoor voor beroepsaansprakelijkheid. Wij handelen snel en effectief.
Ekelmans Advocaten beroepsaansprakelijkheid

Jarenlange ervaring in beroepsaansprakelijkheid

Professionals worden in toenemende mate geconfronteerd met (persoonlijke) aansprakelijkstellingen. Wanneer een verzekerde wordt verweten een fout te hebben gemaakt, is het voor alle partijen prettig om snel te weten of het om een terecht verwijt gaat en of de verzekerde aansprakelijk is voor schade.

Ekelmans Advocaten behandelt al jaren beroepsaansprakelijkheidszaken voor professionals en hun verzekeraars. Wij zijn ervaren in adviseren en procederen, zowel in civiele zaken als bij geschillencommissies en tuchtrechters.

Advocaat beroepsaansprakelijkheid

Ekelmans Advocaten is hét kantoor voor beroepsaansprakelijkheid. Wij werken al jaren voor de grootste aansprakelijkheidsverzekeraars van Nederland. Op verzoek van deze verzekeraars behandelen wij beroepsaansprakelijkheidszaken voor accountants, advocaten, artsen, assurantietussenpersonen, belastingadviseurs, architecten, constructeurs, deurwaarders, ingenieurs, makelaars, notarissen, octrooigemachtigden, financiële adviseurs, curatoren, fiscalisten en taxateurs.

Wij zijn een van de weinige kantoren met een team dat zich volledig richt op beroepsaansprakelijkheid. Ons team bestaat uit acht advocaten met verschillende specialisaties binnen beroepsaansprakelijkheid. Doordat zij hun kennis en ervaring bundelen, kunnen zij snel en effectief handelen.

Bij de beoordeling van de aansprakelijkheidsvraag is van belang of de beroepsbeoefenaar zorgvuldig heeft gehandeld. Is daadwerkelijk een fout gemaakt? Is voldaan aan de informatieplicht? Is voldoende gewaarschuwd voor bepaalde risico’s? De beantwoording van die vragen kent vele grijstinten. Ons team kan deze beoordeling vanuit verschillende invalshoeken maken. Hierbij spelen ook de geldende beroeps- en gedragsregels van de beroepsbeoefenaar een prominente rol.

Wij weten op toegankelijke, begrijpelijke en overtuigende wijze uit te leggen, of sprake is van een fout en, als dat zo is, of daardoor schade is veroorzaakt. Zo nodig onderhandelen wij over een onderlinge oplossing. Ook staan wij professionals bij in een eventuele tuchtzaak. Mocht het daarvan komen, dan voeren wij verweer in een civiele procedure, indien nodig tot aan de Hoge Raad.

Dreigt of speelt publiciteit, dan proberen wij die zo mogelijk te voorkomen of helpen wij bij het op eenvoudige wijze voor het voetlicht brengen van de kern van de zaak.

Hét kantoor voor beroepsaansprakelijkheid

Heeft u een vraag of wilt u meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Als u het contactformulier invult, dan bellen wij u terug. U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met één van onze specialisten.

Aansprakelijkheid

Team van specialisten

Onze advocaten werken met u samen binnen compacte teams van specialisten. Zij kennen uw praktijk en beschikken over de expertise om snel en to the point met u mee te denken en te adviseren.

Actueel

Gerelateerde onderwerpen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.