Personenschade

Bij de afwikkeling van letselschadeclaims spelen vele aspecten een rol. Ekelmans Advocaten beschikt over uitgebreide expertise om deze personenschadezaken voor verzekeraars te behandelen.
Ekelmans Advocaten cliënt gesprek

Materiële en immateriële personenschade

Incidenten kunnen leiden tot materiële en immateriële schade, die bij de verzekeraar wordt geclaimd. De afwikkeling van deze claims moet zorgvuldig gebeuren; met een oplossing die redelijk is voor alle betrokken partijen. U wilt uw schadelast beheersen en tegelijkertijd recht doen aan degene die personenschade heeft ondervonden. Ekelmans Advocaten begrijpt het belang van een goede afwikkeling van deze claims en regelt deze voor u.

Ekelmans Advocaten is gespecialiseerd in de behandeling van personenschadezaken voor verzekeraars. Bij de afwikkeling van letselschadeclaims spelen vele aspecten een rol. De beoordeling van (proportionele) aansprakelijkheid van de aangesproken verzekerde, het laten opstellen en wegen van medische en arbeidsdeskundige expertises en de beoordeling van de juridische toerekenbaarheid van diverse gevorderde schadeposten vereisen specifieke kennis en knowhow. Daarnaast is ook het vermogen om complexe letselschadeberekeningen kritisch te beoordelen een must.

Bij het behandelen van letselschade worden bovendien veel (gevoelige) persoonsgegevens verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan foto´s van medisch letsel of details van een ooggetuige. Omdat juist bij third party-verzekeringen er vaak geen contractuele relatie is met de betrokkene, en het in de regel ook nog eens over bijzondere persoonsgegevens gaat, duiken er bij letselschadebehandeling vaak ingewikkelde privacy issues op. Ekelmans Advocaten adviseert verzekeraars ook over dergelijke lastige privacykwesties in letseldossiers.

Wij beschikken over uitgebreide kennis en expertise om personenschadezaken voor verzekeraars te behandelen. Wij houden onze kennis op peil, o.a. door het volgen van een post academische specialisatieopleiding personenschade. Daarnaast dragen wij bij aan de opleiding van professionals die zich bij verzekeraars met personenschadezaken bezighouden, door workshops en docentschappen (o.a. Letselleergang Nibe SVV en OSR).

Zorgvuldige afwikkeling van claims

Heeft u een vraag of wilt u meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Als u het contactformulier invult, dan bellen wij u terug. U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met één van onze specialisten.

Aansprakelijkheid

Team van specialisten

Onze advocaten werken met u samen binnen compacte teams van specialisten. Zij kennen uw praktijk en beschikken over de expertise om snel en to the point met u mee te denken en te adviseren.

Gerelateerde onderwerpen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.