Eckhard Mehring-Ekelmans Advocaten
Eckhard Mehring-Ekelmans Advocaten

Eckhard Mehring

Advocaat, Of counsel

Eckhard Mehring begeleidt Duitse en Nederlandse cliënten bij ondernemingsrechtelijke vraagstukken en procedures. Hij is één van de weinige advocaten in Nederland met jarenlange ervaring als Rechtsanwalt in Duitsland, die ook in Nederland een rechtenstudie heeft voltooid. Daarom is hij bij uitstek in staat om cultuurverschillen te overbruggen.

Expertises

CV

Eckhard is gespecialiseerd in het Duitse en Nederlandse vennootschapsrecht, internationaal privaatrecht, contractenrecht en handelsrecht. Zijn cliënten vertrouwen hem complexe zaken toe. Met zijn enorme ervaring weet Eckhard direct welke aspecten van belang zijn. Hij verbaast geregeld zijn cliënten door hun vragen te beantwoorden voordat zij deze zelf konden stellen.

De zaken die Eckhard behandelt, hebben bijna altijd een Duitse of Duitstalige component. Door zijn ervaring met zowel het Nederlandse als het Duitse recht, kan hij het Nederlands recht kernachtig uitleggen aan Duitse of Duitstalige ondernemers en het Duitse recht aan Nederlandse ondernemers. Is het nodig om snel te schakelen, dan weet Eckhard binnen de kortste tijd met behulp van collega’s of van zijn netwerk een vraagstuk op te lossen, dit met de Duitstalige wederpartij af te stemmen en ook nog de contracten in het Duits aan te leveren.

Eckhard heeft vele cliënten die hem al jaren hun zaken toevertrouwen. Dit vertrouwen uit zich ook in zijn rol van “Vertrauensanwalt” van de Duitse Ambassade in Nederland en van het Duitse consulaat in Amsterdam.

Achtergrond

Eckhard is in 1977 beëdigd als Rechtsanwalt in Bielefeld. Naast zijn werk als Rechtsanwalt was hij ook 3 jaar werkzaam als bedrijfsjurist voor een groot Duits Metaalbedrijf. In 1980 heeft Eckhard een aanbod aangenomen om voor 3 jaar als plv. secretaris en hoofd van de afdeling recht en belastingen bij de Duits-Nederlandse Handelskamer in Den Haag te werken, waar hij enige tijd eerder in het kader van zijn Duitse advocatenopleiding al een half jaar stage had gelopen.
Deze functie heeft Eckhard 9 jaar vervuld en naast zijn werk Nederlands recht gestudeerd. In 1994 is Eckhard beëdigd als advocaat. Voor zijn komst naar Ekelmans, heeft hij in Amsterdam bij twee andere gerenommeerde advocatenkantoren gewerkt als Rechtsanwalt & advocaat.

Opleiding

Eckhard studeerde Rechten in Duitsland. Zijn eerste staatsexamen legde hij af in München in 1973. Zijn tweede in Düsseldorf in 1976. In Nederland studeerde hij rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.