Pim Lieffering-Ekelmans Advocaten
Pim Lieffering-Ekelmans Advocaten

Pim Lieffering

Advocaat

Pim Lieffering is advocaat Corporate. Hij houdt zich bezig met alle aspecten van het ondernemingsrecht, van het opstellen van en procederen over commerciële contracten tot het begeleiden van fusies en overnames. Krijgt Pim een vraag voorgelegd, dan kijkt hij altijd naar het grotere geheel. Doordat hij net iets verder kijkt, verrast hij zijn cliënten geregeld met creatieve oplossingen.

Expertises

CV

Pim adviseert bij het documenteren en structureren van overeenkomsten. Hij stelt commerciële contracten en algemene voorwaarden op. Daarnaast procedeert hij ook over zakelijke geschillen, bijvoorbeeld over het nakomen van afspraken tussen leveranciers en distributeurs of bestuurdersaansprakelijkheidszaken.

Ook houdt Pim zich bezig met de Corporate Governance binnen verschillende bedrijven. Dit uit zich onder andere in zijn rol als secretaris van de Raad van Commissarissen en Algemene Vergadering van ADO Den Haag.

Pim heeft goed contact met zijn cliënten, maar kan ook kritisch doorvragen als dat nodig is om de belangrijkste feiten op tafel te krijgen. Door de juiste vragen te stellen en goed na te denken over de juiste strategie, is een juridische procedure niet altijd nodig.

Achtergrond

Pim heeft gedurende zijn studie stages gelopen bij Pels Rijcken, Ekelmans en bij het Legal & Compliance team van Siemens Nederland N.V. Door zijn werk bij Siemens Nederland N.V. heeft hij de samenwerking met advocaten vanaf de andere kant van de tafel meegemaakt: hij weet wat een bedrijfsjurist van een goede advocaat verwacht.

Opleiding

Pim studeerde Rechten aan de Rijks Universiteit Leiden. Daar behaalde hij in 2018 zijn bachelorsdiploma Rechtsgeleerdheid. Begin 2020 rondde hij zijn master Ondernemingsrecht af. Pim was tijdens zijn studie werkzaam bij de Leidse Rechtswinkel en bestuurslid van de stichting Integrand.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.