Anne-Mieke Dumoulin-Siemens sprak op voorjaarsseminar DNRV over vennootschapsrecht

Anne-Mieke Dumoulin-Siemens sprak op voorjaarsseminar DNRV over vennootschapsrecht

Anne-Mieke Dumoulin-Siemens sprak op voorjaarsseminar DNRV over vennootschapsrecht 640 480 Ekelmans Advocaten
Anne-Mieke Dumoulin-Siemens
Leestijd: 2 minuten
Lesedauer: 2 Minuten
Reading time: 2 minutes
Expertise:

Tijdens het voorjaarsseminar 2023 van DNRV kregen de aanwezigen een ‘crashcourse vennootschapsrecht’ op een bijzondere locatie, bij Crashtest Service in Munster. Samen met Manfred Richter gaf Anne-Mieke Dumoulin-Siemens een presentatie over de belangrijkste kenmerken van zowel het Duitse als het Nederlandse vennootschapsrecht.

Anne-Mieke Dumoulin-Siemens gaf samen met Manfred Richter (Alpmann Fröhlich) op een gemakkelijk te begrijpen manier een duo-presentatie over de belangrijkste kenmerken van zowel het Duitse als het Nederlandse vennootschapsrecht.

Naast de presentatie van Anne-Mieke sprak Dr. Marcus Meyer-Erdmann (European Trade Institute, Brussel) over grensoverschrijdende mobiliteit van vennootschappen. Dr. Yorick Ruland en Dr. Ruth Büchl-Winter (Görg Rechtsanwälte) gaven een overzicht van de modernisering personenvennootschappen in Duitsland, de grootste herziening van het ondernemingsrecht in de afgelopen jaren.

Het voorjaarsseminar vond ook dit keer weer op bijzondere locatie plaats: bij Crashtest Service in Münster. De dienstverlener als het gaat om crashtests voor ongevallenreconstructie of standaard crashtests. In de 30.000 m² grote crashtestfaciliteit worden verkeersongevallen realistisch gereconstrueerd, voertuigbeveiligings-systemen, antiterreursystemen en draag-constructies in het wegverkeer getest.

De dag werd afgesloten met een presentatie van Crashtest Service, een rondgang en een demonstratie. En naast het vakinhoudelijke programma was er ook voldoende tijd voor persoonlijke uitwisseling tijdens de gezellige borrel.

Over de seminars van DNRV

De DNRV organiseert twee keer per jaar een seminar om beurten in Duitsland en in Nederland. Deze seminars zijn vakinhoudelijke en praktijkgerichte evenementen op hoog niveau. Juridische onderwerpen worden veelal door experts uit het ledenbestand gepresenteerd. Voor vraagstukken uit de praktijk nodigt de DNRV sprekers uit het bedrijfsleven, van de overheid, kennisinstellingen of de rechterlijke macht uit. Tijdens de seminars worden uiteenlopende onderwerpen vanuit Nederlands en Duits perspectief besproken.

Meer weten over onze German Desk?

Ondernemers die zakendoen met Duitsland ervaren vaak rechts- en cultuurverschillen. Bijvoorbeeld bij geschillen, het opstellen van contracten, het opstarten van een bedrijf, het aannemen van personeel en het aangaan van samenwerkingsverbanden. Ons gespecialiseerde team van advocaten helpen u om succesvol zaken te doen in Duitsland.

Auteur

Anne-Mieke Dumoulin-Siemens is specialist ondernemingsrecht en privacyrecht. Zij is een kundige gesprekspartner voor (internationale) commerciële ondernemingen en non-profit organisaties. Cliënten waarderen haar juridische adviezen vanwege de praktische en commerciële uitvoerbaarheid ervan

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.