Anne-Mieke Dumoulin-Siemens-Ekelmans Advocaten
Anne-Mieke Dumoulin-Siemens-Ekelmans Advocaten

Anne-Mieke Dumoulin-Siemens

Advocaat

Anne-Mieke Dumoulin-Siemens is specialist ondernemingsrecht en privacyrecht. Zij is een kundige gesprekspartner voor (internationale) commerciële ondernemingen en non-profit organisaties. Cliënten waarderen haar juridische adviezen vanwege de praktische en commerciële uitvoerbaarheid ervan.

Expertises

CV

Anne-Mieke Dumoulin-Siemens adviseert (internationale) ondernemingen en non-profit organisaties over de ontwikkeling van hun activiteiten en de juridische consequenties daarvan. Zij behandelt corporate governance vraagstukken, stelt aandeelhoudersovereenkomsten en commerciële contracten op en begeleidt fusies en overnames. Anne-Mieke procedeert in aandeelhoudersgeschillen en bij contractuele geschillen.

Cliënten kunnen bij Anne-Mieke terecht voor een juridisch onderlegd advies dat ook nog praktisch uitvoerbaar is. Zij wordt gewaardeerd om de snelheid waarmee zij haar cliënten duidelijkheid weet te geven.

In de aanloop naar de inwerkingtreding van de AVG kreeg Anne-Mieke van ondernemers steeds meer vragen over privacyrecht. Zij is zich in dit onderwerp gaan verdiepen en is inmiddels een gecertificeerd privacyspecialist. Zij adviseert organisaties bij de implementatie van privacy wetgeving. Ook bij ondernemingsrechtelijke zaken komt haar privacykennis goed van pas: zo worden in contracten ook steeds meer privacyrechtelijke voorwaarden opgenomen.

Achtergrond

Voor haar komst naar Ekelmans werkte Anne-Mieke bij advocatenkantoren in Den Haag en Rotterdam op het gebied van ondernemingsrecht en privacyrecht. Ook was zij als privacyrecht specialist verbonden aan een gerenommeerd internationaal advocatenkantoor in Duitsland. Tijdens haar verblijven in Engeland en Duitsland ontwikkelde Anne-Mieke haar Fingerspitzengefühl voor culturele aspecten binnen een organisatie. Deze ervaring in combinatie met haar juridische kennis maakt Anne-Mieke tot een betrokken en pragmatische adviseur voor binnen- en buitenlandse ondernemingen.

Naast haar werk als advocaat verzorgt Anne-Mieke cursussen ondernemingsrecht via SDU en annoteert zij ondernemingsrechtelijke uitspraken voor JIN G (Jurisprudentie in Nederland Geannoteerd).

Opleiding

Anne-Mieke slaagde cum laude voor de Grotius specialistenopleiding vennootschaps- en ondernemingsrecht. Zij is bovendien gecertificeerd privacy specialist (CIPP/E en CIPM). Anne-Mieke studeerde privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Leiden. Ook heeft zij een LLM European Law aan London University met goed gevolg afgelegd.

Gerelateerd nieuws

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.