Georg van Daal

Georg van Daal

Georg van Daal 998 889 Ekelmans Advocaten
Georg van Daal
Leestijd: 2 minuten
Lesedauer: 2 Minuten
Reading time: 2 minutes
Expertise:

Dinsdag 20 november 2018 ontvingen wij het verdrietige bericht dat in de nacht van 19 november 2018 onze dierbare compagnon en kantoorgenoot Georg van Daal is overleden.

Georg was sinds 2014 partner bij de sectie Ondernemingsrecht bij Ekelmans & Meijer en speelde een belangrijke rol in onze maatschap en in de internationalisering van ons kantoor.

Georg was een eloquent en spitsvondig jurist en had een brede belangstelling, die hij ook ontwikkelde. Hij studeerde niet alleen Nederlands recht aan de Universiteit Leiden maar ook Chinese taal en cultuur, onder andere aan de Universiteit van Wuhan in China. In 2008 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op een ondernemingsrechtelijk proefschrift.

Hij was maatschappelijk en sociaal betrokken, begeleidde in dat kader start ups pro bono en zette zich specifiek in voor mensen met diverse (culturele) achtergronden.

Georg bediende een breed scala aan nationale en internationale cliënten, in de volle breedte van het ondernemingsrecht. Hij was ook zeer actief in ons internationale netwerk Legalink, waarvoor hij in 2017 de Legalink Academy voor advocaat medewerkers oprichtte en onlangs nog in Mexico sprak over cryptocurrencies. Hij legde met verve mondiale contacten.

Hij publiceerde oneindig veel, schreef een vijftal boeken en gaf les. Georg was scherp, in zowel zijn analyses als in zijn uitingen. Dat kwam ook tot uitdrukking in zijn maandelijkse columns voor vakbroeders in Advocatie.

We herinneren hem als een betrokken en sociaal mens. Hij zocht altijd het perspectief van zijn cliënten en de medewerkers op kantoor. Goede communicatie en zaken “delen” vond hij belangrijk.

We zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor ons en onze cliënten heeft betekend. We missen hem.

Contact

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.