HR-Café 15 november 2018: Hoe voorkomt u dat een ontslag onnodig veel geld kost?

HR-Café 15 november 2018: Hoe voorkomt u dat een ontslag onnodig veel geld kost?

HR-Café 15 november 2018: Hoe voorkomt u dat een ontslag onnodig veel geld kost? 1508 1007 Ekelmans Advocaten
HR cafe functioneren corona
Leestijd: 2 minuten
Lesedauer: 2 Minuten
Reading time: 2 minutes
Expertise:

Op donderdag 15 november a.s. organiseert het Team Arbeidrecht van Ekelmans & Meijer Advocaten een HR-Café voor HR-professionals. In het HR-Café geven we u een interactieve update over een actueel HR-thema én bieden we HR-professionals de gelegenheid om hun ‘peers’ in een informele en kleinschalige setting te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Gegarandeerd: een a-typische bijeenkomst die méér biedt dan alleen vaktechnische support.

Thema: Hoe voorkomt u dat een ontslag onnodig veel geld kost?

Dat je als werkgever sinds 1 juli 2015 bij ontslag in de regel een transitievergoeding moet betalen, zal u ongetwijfeld bekend zijn. Minder bekend is de billijke vergoeding. De billijke vergoeding is een additionele vergoeding die je als werkgever moet betalen wanneer je “ernstig verwijtbaar” hebt gehandeld. De billijke vergoeding is niet gemaximeerd en deze kan dus flink oplopen. De Rechtbank Noord-Holland heeft onlangs een billijke vergoeding toegekend van maar liefst € 628.000 bruto.

Wanneer is nu precies sprake van ernstig verwijtbaar handelen? En, hoe moet je de billijke vergoeding berekenen? Aan de hand van recente rechtspraak en een onderzoek uitgevoerd door het Hugo Sinzheimer Instituut van de Universiteit van Amsterdam zullen we deze en aanverwante vragen voor u beantwoorden in het komende HR-Café. Aan de hand van concrete voorbeelden geven we u tot slot ook tips over hoe u betaling van de billijke vergoeding kan voorkomen.

Programma

15:15 Inloop
15:30 Start HR-Café
17:15 Einde met borrel

Locatie

Anna van Saksenlaan 30
2593 HT Den Haag
T 070 – 374 64 10

Heeft u in uw netwerk een andere HR-professional die geïnteresseerd is in dit HR-Café, dan kunt u die uiteraard meenemen. Vanwege de beoogde kleinschaligheid geldt: wie het eerst komt, ….etc.

Wilt u meer informatie over ons HR-Café? Neem dan contact op met team Arbeidsrecht.

Contact

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.