Kerstactie 2020: Dushi Huis

Kerstactie 2020: Dushi Huis

Kerstactie 2020: Dushi Huis 700 600 Ekelmans Advocaten
Kerstactie Dushi huis
Leestijd: 2 minuten
Lesedauer: 2 Minuten
Reading time: 2 minutes
Expertise:

De medewerkers van Ekelmans & Meijer kiezen iedere kerst een goed doel waar ons kantoor zich voor een jaar aan verbindt. Iedereen mag een goed doel voorstellen, waarop vervolgens wordt gestemd. Op 17 december is tijdens het online kerstevent van Ekelmans & Meijer het doel met de meeste stemmen bekend gemaakt:

Stichting Dushi Huis kan aankomend jaar rekenen op onze steun.

Over Dushi huis

In November 2015 heeft het Dushi Huis Den Haag, aan de Strausslaan 400, haar deuren geopend voor de eerste bewoners. Op dit moment wonen er 7 kinderen, kinderen die al vaak vele (6-15) plaatsingen achter de rug hebben. Dushi Huis wil onvoorwaardelijk voor hen zorgen en deze kinderen mogen, anders dan in de reguliere jeugdzorg, tot hun 21-23e bij Dushi Huis blijven wonen. Dushi Huis is één van de weinige zorginstellingen die de kinderen deze onvoorwaardelijkheid geeft en is een voorbeeld in zorgland. Dat is de reden dat Stichting Dushi Huis Den Haag sinds 2012 deze kinderen wil blijven ondersteunen waar mogelijk.

De Stichting heeft het huidige basishuis volledig gefinancierd uit donaties en giften, datzelfde geldt voor alle zaken die niet vanuit de persoonsgebonden budgetten van de kinderen betaald kunnen worden (denk hierbij aan zwemlessen, fietsen of vakantie). Op dit moment is er een vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente om het huidige Dushi Huis in Den Haag uit te breiden met een aanbouw voor maximaal 6 pubers. Doel is dat de kinderen uit het huidige huis kunnen doorstromen en hun ontwikkeling in dezelfde vertrouwde omgeving kunnen doorzetten. In het Basishuis ontstaat zodoende ruimte voor opvang van nieuwe, jongere kinderen.

Meer informatie vindt u op de website van het Dushi huis.

Contact

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.