Abdi Youssuf-Ekelmans Advocaten
Abdi Youssuf-Ekelmans Advocaten

Abdi Youssuf

Advocaat

Abdi Youssuf is advocaat Verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Hij houdt zich in het bijzonder bezig met bestuurders- en beroepsaansprakelijkheid, zorgverzekeringen en vraagstukken rondom privacyrecht en verzekeringen. Zijn cliënten beschrijven Abdi als vasthoudend, gedreven, creatief en met een winnaarsmentaliteit.

Expertises

CV

Verzekeraars vertrouwen Abdi vaak zaken toe waar zij zelf niet goed uitkomen. Juist dan is Abdi op zijn best: hij speurt naar onconventionele ideeën of gaat opnieuw met wederpartijen in gesprek. Dit heeft al meerdere malen geleid tot creatieve oplossingen in zaken die voor anderen kansloos leken.

Abdi heeft er plezier in om samen met zijn cliënt een strategie te bepalen en deze op een tactische manier uit te werken. Abdi luistert goed en is scherp op subtiliteiten. Hij bepaalt op basis van het hele speelveld welke punten hij benadrukt en wanneer hij moet ingrijpen. Abdi geniet tijdens zittingen van het spel met de wederpartij en de rechter.

In beroepsaansprakelijkheidszaken staat Abdi vooral financiële dienstverleners, advocaten, notarissen, makelaars, verzuimbegeleiders, arbo-artsen en reïntegratiebedrijven bij. Hij betrekt zijn cliënten telkens bij zijn strategie: soms adviseert hij in een vroeg stadium te schikken om geen ellenlange procedure op te starten. Als deze korte klap niet lukt, gaat Abdi op zoek naar de beste processtrategie.

Achtergrond

Abdi Youssuf werkt sinds 2017 bij Ekelmans. Van 2011 tot 2017 heeft hij zich als advocaat gespecialiseerd in procedures en arbitrages op het gebied van het aansprakelijkheid- en verzekeringsrecht en commercial litigation. Naast zijn werk als advocaat verzorgt Abdi het onderdeel Werkgeversaansprakelijkheid bij de Personenschade Leergang Middelzwaar Letsel van OSR.

Opleiding

In 2015 heeft Abdi de Grotius Specialisatieopleiding Onderneming en Aansprakelijkheid met goed gevolg afgerond. Hij studeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.