Astrid van Noort-Ekelmans Advocaten
Astrid van Noort-Ekelmans Advocaten

Astrid van Noort

Advocaat, Partner

Astrid van Noort is gespecialiseerd in personenschade, inkomens- en ziekteverzuimverzekeringen en zorgverzekeringen. Daarnaast helpt zij grote verzekeraars met het optimaliseren van het (commercieel) gebruik van gevoelige persoonsgegevens binnen de kaders van de AVG.

Expertises

CV

Astrid biedt haar opdrachtgevers niet alleen ondersteuning in gerechtelijke procedures, maar staat hen ook bij op het gebied van procesinrichting en AVG-compliance.

Zo adviseert Astrid verzekeraars hoe zij door aanpassing van het gebruik van (bijzondere) persoonsgegeven hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren en de schadelast beter kunnen beheersen, en hielp zij de branchevereniging voor verzekeraars met het opstellen van de handleiding privacy verzuimverzekeringen die vervolgens is goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens en nu leidend is in de markt.

Met haar expertise op het gebied van personenschade adviseert zij o.a. de NAM bij kwesties rondom de vergoeding van immateriële schade als gevolg van de aardbevingen in het Groningerveld.

Haar cliënten waarderen het dat Astrid haar creativiteit gebruikt om de optimale combinatie te vinden tussen het recht en hun commerciële belang. Astrid kijkt eerst naar de strategische keuzes waar een organisatie voor staat en gaat dan op zoek naar de juiste juridische handvatten. Zij bedenkt praktische, werkbare en commercieel aantrekkelijke oplossingen voor ingewikkelde problemen.

Haar cliënten zeggen over haar:
“Astrid van Noort is heads on, proactive and highly professional.” (Legal 500 2023).
We very much appreciate the outstanding work of Astrid van Noort. She is able to take on more than her field of expertise.” (Legal 500 2020).

Astrid treedt op voor grote verzekeraars, (brancheorganisaties voor) arbodiensten en re-integratiebedrijven, ziekenhuizen, artsen en medisch adviseurs.

Achtergrond

Naast haar werk als advocaat doceert Astrid graag over haar vakgebied. Zo is ze o.a. docent van de Leergang Zwaar Letsel (Nibe-SVV) en Middelzwaar Letsel (OSR), en verzorgde ze op verzoek van het Verbond van Verzekeraars een seminar over complexe privacyvraagstukken in verzekeringszaken.

Opleiding

In 2010 heeft Astrid de Post Academische Specialisatie opleiding Personenschade aan de Grotius Academie cum laude afgerond. Zij studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden en behaalde daarnaast haar propedeuse Geneeskunde. Ook studeerde zij Europees Recht en Internationaal-privaatrecht in Straatsburg aan de Université Robert Schuman.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.