Frank Schaaf-Ekelmans Advocaten
Frank Schaaf-Ekelmans Advocaten

Frank Schaaf

Advocaat, Partner

Frank Schaaf staat binnenlandse en buitenlandse verzekeraars en hun verzekerden al 30 jaar bij op het gebied van beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid. Frank adviseert en procedeert op een breed terrein van het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht.

Expertises

CV

Verzekeraars vragen onder meer om Franks betrokkenheid als zaken een raakvlak hebben met de bouw. Omdat Frank een grote belangstelling heeft voor de bouw en weet hoe een bouwproces verloopt, kan hij snel schakelen met de mensen uit het veld.

Bouwgerelateerde zaken komen op het volledige terrein van het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht voor. In het oog springend zijn natuurlijk de typische bouwverzekeringen zoals CAR- en Montage. Daarnaast begeleidt Frank architecten en constructeurs in beroepsaansprakelijkheidszaken. Ook adviseert en procedeert hij over geschillen op het gebied van brand en regres en bedrijfsaansprakelijkheidszaken in de bouw.

Verzekeraars vinden het fijn om met Frank samen te werken. Niet alleen omdat hij plezierig in de omgang is, maar ook omdat hij de leiding neemt in het proces. Hij is bereikbaar, levert op tijd en weet wanneer er een besluit genomen moet worden. Door zijn praktische adviezen weten zijn cliënten waar ze aan toe zijn.

Zijn cliënten zeggen over hem: “Frank Schaaf is an absolute leader with massive knowledge in both the local and foreign insurance markets. A very strong and reliable lawyer.” (Legal 500 2023).

“A great person to work with is Frank Schaaf. He has a lot of substantive knowledge and is extremely driven. If necessary, he works day and night to achieve a certain result.” (Legal 500 2022).

Achtergrond

Frank werkt sinds 1990 als advocaat bij Ekelmans. Sinds 1997 is hij als partner aan het kantoor verbonden. Naast zijn werk als advocaat publiceert Frank geregeld en is hij docent bij het Instituut voor Bouwrecht.

Frank heeft jarenlange ervaring als arbiter en secretaris in arbitrale procedures in de bouw. Dit geeft hem een goed zicht op de manier waarop arbiters tegen bouwrechtelijke zaken aankijken.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.