Robert Kutemann - Ekelmans Advocaten
Robert Kutemann - Ekelmans Advocaten

Robert Kütemann

Advocaat, Partner

Robert Kütemann is allround arbeidsrechtspecialist. Hij adviseert en procedeert al 30 jaar in collectieve en individuele arbeidsrechtelijke kwesties voor ondernemingen, bestuurders en hoger geplaatst management.

Expertises

CV

Robert analyseert situaties scherp en heeft oog voor detail. Hij kijkt daarbij niet alleen naar kenbaar gemaakte standpunten, maar vooral ook naar achterliggende belangen. Mede door zijn ervaring als mediator weet Robert dat het boven tafel krijgen van de drijfveren, ambities en de niet-geopenbaarde belangen van de wederpartij, in een zaak voor de cliënt het beslissende verschil kan betekenen. Bij advisering en besluitvorming over de routekaart in een dossier, maatwerkoplossingen en procesvoering houdt Robert ook rekening met de wijze waarop verschillende partijen kunnen reageren. Dit voorkomt vervelende verrassingen. Zijn cliënten waarderen de manier waarop Robert hen weet te ontzorgen, zowel inhoudelijk als in het proces.

Bestuurders en toezichthouders vragen Robert, als sparringpartner, strategisch advies in complexe kwesties. Robert is in staat drie stappen vooruit te denken en schaakt op meerdere borden tegelijk. Hierdoor weet hij zijn cliënten in strategisch optimale posities te brengen. Dit heeft al meer dan eens tot succes geleid. Zo zorgde Robert in 2018 voor een nieuwe recordhoogte van de zgn. “billijke vergoeding”.

Zijn tweetalige opvoeding bracht Robert ertoe om bij Ekelmans een German Desk op te richten. Onder zijn leiding legt het team van de German Desk zich toe op het juridisch adviseren en begeleiden van Duitstalige cliënten, en hun advocaten, die in Nederland zaken doen.

Achtergrond

Robert studeerde in 1986 af aan de Katholieke Universiteit Brabant. In 1987 startte hij als advocaat bij Ekelmans, waar hij in 1994 tot partner werd benoemd. Robert is in de periode 2007 – 2012 geregeld als mediator opgetreden in arbeidsrechtelijke geschillen.

Robert verzorgt seminars in Duitsland en Oostenrijk over Nederlandse arbeidsrechtelijke onderwerpen. Deze seminars vinden uiteraard plaats in de Duitse taal.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.