Taraneh Riyazi-Ekelmans Advocaten
Taraneh Riyazi-Ekelmans Advocaten

Taraneh Riyazi

Advocaat, Partner

Taraneh Riyazi is partner bij Ekelmans Advocaten en als cassatieadvocaat gespecialiseerd in het voeren van civiele procedures voor de Hoge Raad. Zij is al meer dan 20 jaar advocaat en heeft de nodige ervaring op het gebied van cassatie en in het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht.

Expertises

CV

Taraneh is als cassatieadvocaat gespecialiseerd in het voeren van civiele procedures voor de Hoge Raad en behandelt zaken over de volle breedte van het burgerlijk recht. Daarnaast richt zij zich op het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht.

Dankzij haar ervaring als advocaat bij een grote verzekeraar kent zij de verzekeringssector van binnenuit.  Zij  adviseert en procedeert in diverse verzekeringszaken, waaronder brandschade en verzekeringsfraude.

Taraneh staat bekend om haar deskundigheid en haar ondernemende houding. Zij adviseert cliënten en correspondenten duidelijk over de proces- en cassatiekansen. Zij staat hen in procedures standvastig bij terwijl ze het belang van de zaak en de goede verstandhouding met alle partijen goed in het vizier houdt. Taraneh treedt ook op als externe adviseur voor procesrechtelijke of strategische vragen.

Docent en raadsheer

Taraneh deelt haar kennis als docent Aansprakelijkheid bij de Beroepsopleiding voor Bedrijfsjuristen van het CPO en bij Kerckebosch als docent Verzekeringsfraude & Recht. Verder publiceert zij regelmatig in juridische tijdschriften en is co-auteur van het Compendium Verzekeringsrecht.

Naast haar werkzaamheden als advocaat is Taraneh raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Amsterdam.

Achtergrond

Na haar studie Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Leiden waar zij in 2002 cum laude afstudeerde, is Taraneh haar carrière begonnen als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek te Den Haag.

Van 2006 tot 2012 maakte Taraneh al deel uit van de sectie Cassatie & Expert Litigation en de sectie Verzekering en Aansprakelijkheid van Ekelmans Advocaten (toen nog Ekelmans & Meijer).

In 2017 heeft Taraneh de postdoctorale Grotius-opleiding Onderneming en Aansprakelijkheid afgerond.

Tot 2023 was ze advocaat bij NN Advocaten, waar ze o.a. zaken behandelde op het gebied van AVB schades (materieel), CAR- en andere technische verzekeringen, beroepsaansprakelijkheid, dekkingsgeschillen en fraude.

Publicaties

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.