Advocaat privacy

Als onderneming of financiële instelling krijgt u te maken met de verwerking van persoonsgegevens. Dit levert veel juridische vragen op het gebied van privacyrecht op. Een advocaat privacy van de Privacydesk van Ekelmans Advocaten kan u hierbij bijstaan.

Als onderneming of financiële instelling krijgt u te maken met de verwerking van persoonsgegevens. Ook als werkgever hebt u te maken met persoonsgegevens. Het niet naleven van de privacywetgeving rondom deze persoonsgegevens kan grote gevolgen hebben, zoals hoge boetes en reputatieschade. Wilt u weten hoe u moet handelen bij een datalek? Of bent u benieuwd naar welke gegevens wel en welke gegevens er niet uitgewisseld mogen worden? Een advocaat privacy van de Privacydesk van Ekelmans Advocaten kan u hierbij bijstaan.

Een advocaat privacy persoonsgegevens kan u helpen bij:

  • Het opstellen en implementeren van privacybeleid, compliance vraagstukken;
  • Advies geven over de huidige processen;
  • Het bijstaan in geval van een procedure;
  • Het verzorgen van (inhouse) workshops en seminars omtrent privacywetgeving.

Het Privacy Desk team van Ekelmans Advocaten staat u graag te woord over privacywetgeving. Met een team van specialisten kunt u bij ons terecht voor al uw vragen en adviezen.

Onze aandachtsgebieden zijn onder andere de toezicht- en handhavingsbevoegdheden van de Autoriteit Persoonsgegevens, Wet Meldplicht Datalekken en beveiligingswaarborgen, de uitwisseling van (bijzondere) persoonsgegevens, de inrichting van de bewerkersovereenkomst en screening van personeel. Wij zijn tevens uw partner wanneer op het gebied van uitwisseling van (persoons)gegevens, data-beveiliging en andere privacy gerelateerde vraagstukken.

Uw advocaat gespecialiseerd in privacy

Het inschakelen van een advocaat privacyrecht van onze Privacydesk zorgt ervoor dat u wordt voorzien van juridisch advies. Daarmee vergroot u de kans dat er geen privacygevoelige persoonsgegevens lekken of dat er op een onzorgvuldige manier met de gegevens wordt omgegaan. Tevens kan een advocaat privacy u advies geven over wanneer er sprake is van misbruik van persoonsgegevens en hoe lang u de persoonsgegevens mag bewaren. Onze Privacy Desk heeft al veel organisaties geadviseerd en praktische oplossingen geboden in uiteenlopende privacyvraagstukken. Het resultaat van onze dienstverlening is dat uw organisatie de toets doorstaat van de Europese privacyverordening. Door het inschakelen van een advocaat wet bescherming persoonsgegevens kunt u zich volledig richten op het benutten van de commerciële kansen.

Contact

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.