Cassatie

Wanneer uw procedure in hoger beroep ongunstig uit dreigt te vallen of de uitspraak van het hof in uw nadeel is, denken wij met u mee over een mogelijk cassatieberoep en voeren de procedure bij de Hoge Raad voor u.
Ekelmans Advocaten cliënt tijd

Advocaat bij de Hoge Raad

Voert u een procedure in hoger beroep en verwacht u dat de zaak ooit bij de Hoge Raad zal komen? Dan is het slim om nu alvast advies in te winnen bij een advocaat cassatie over uw kans van slagen als u uw zaak voorlegt aan de Hoge Raad.

Ekelmans Advocaten heeft een hoog aangeschreven cassatiepraktijk. De betrokkenheid van onze advocaten leidt geregeld tot belangwekkende arresten van de Hoge Raad.

De cassatieadvocaten van Ekelmans behoren tot de selecte groep van advocaten die cassatieprocedures mogen voeren. Onze cassatie advocaten voeren cassatieprocedures op het gehele terrein van het civiele recht.

Wilt u de cassatiekansen voor uw cliënt optimaliseren? Onze advocaten denken met u mee tijdens het hoger beroep. Hierdoor kan in een vroeg stadium worden geanticipeerd op een mogelijk cassatieberoep. Zij kunnen u helpen met een cassatieadvies en, zo nodig, met bijstand in een cassatieprocedure.

In cassatie gaan

Wanneer u in cassatie gaat, procedeert u bij de Hoge Raad. U tekent beroep aan bij het hoogste rechtsprekende orgaan van het land tegen een uitspraak van een lagere rechter. De Hoge Raad beoordeelt of de wijze waarop de lagere rechter het recht heeft toegepast, correct is en of de motivering toereikend is. De Hoge Raad doet de zaak inhoudelijk niet over. Er komt geen nieuw onderzoek naar de feiten en de feiten worden ook niet opnieuw vastgesteld.

Cassatie is alleen zinvol als er een gerede kans is dat de eerdere uitspraak wordt vernietigd. Cassatie begint daarom met een advies waarin het dossier wordt beoordeeld en de mogelijkheden in kaart worden gebracht.

Cassatie begint met een advies

Heeft u een vraag of wilt u meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Als u het contactformulier invult, dan bellen wij u terug. U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met één van onze specialisten.

Cassatie en Expert Litigation

Team van specialisten

Onze advocaten werken met u samen binnen compacte teams van specialisten. Zij kennen uw praktijk en beschikken over de expertise om snel en to the point met u mee te denken en te adviseren.

Gerelateerde onderwerpen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.