Nederlands Recht in het Duits

Werkt u samen met een Duitstalig bedrijf of bent u onderdeel van een Duits moederbedrijf? Onze gespecialiseerde advocaten begeleiden u bij uw grensoverschrijdende activiteiten.
Ekelmans Advocaten cliënt productiebedrijf

Interpretatieverschillen en nuances

Bij internationaal zakendoen ontstaan regelmatig misverstanden die te herleiden zijn tot de verschillende rechtssystemen van landen en cultuurverschillen. Ook de taalbarrière helpt daar niet bij: bij onderhandelingen tussen Nederlandse en Duitse zakenpartners wordt vaak Duits als voertaal gekozen; hierdoor kunnen interpretatieverschillen ontstaan of nuances verloren gaan.

Ons internationale German Desk team is gespecialiseerd in het juridisch adviseren en begeleiden van Nederlands- en Duitstalige cliënten bij grensoverschrijdende activiteiten. Wij adviseren niet slechts over Nederlands recht, maar beschikken ook over kennis van het Duitse recht, waardoor wij Duitstalige ondernemingen, bedrijfsjuristen of advocaten kunnen uitleggen waar de verschillen uit bestaan.

Niet alleen het recht is over de grens anders, ook het juridisch acteren verschilt. Zo wordt in Nederland vaak onderhandeld, terwijl in Duitsland sneller wordt geprocedeerd. Ons kantoor is van oudsher ijzersterk in procederen, maar in sommige situaties verdient geschilbeslechting buiten de rechter om de voorkeur.

Ondernemers ervaren ook vaak een cultuurverschil in regelgeving. In Duitsland bestaan over het algemeen meer regels die letterlijk worden nageleefd. In Nederland zijn minder regel en wordt eerder naar de intentie en een redelijke uitleg gekeken, dan naar de letter van de wet. Het is voor Duitse ondernemingen, advocaten of bedrijfsjuristen vaak niet mogelijk de finesses van het Nederlandse recht te kennen. Daarom ondersteunt ons gespecialiseerde team hen met praktisch advies en juridische ondersteuning bij Nederlandse activiteiten.

De finesses van het Nederlandse recht

Heeft u een vraag of wilt u meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. Als u het contactformulier invult, dan bellen wij u terug. U kunt natuurlijk ook rechtstreeks contact opnemen met één van onze specialisten.

German Desk

Team van specialisten

Onze advocaten werken met u samen binnen compacte teams van specialisten. Zij kennen uw praktijk en beschikken over de expertise om snel en to the point met u mee te denken en te adviseren.

Gerelateerde onderwerpen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.