NOvA benadrukt bij Hoge Raad belang waarborging verschoningsrecht

NOvA benadrukt bij Hoge Raad belang waarborging verschoningsrecht

NOvA benadrukt bij Hoge Raad belang waarborging verschoningsrecht 525 400 Ekelmans Advocaten
Verschoningsrecht
Leestijd: 2 minuten
Lesedauer: 2 Minuten
Reading time: 2 minutes

In schriftelijke opmerkingen in de prejudiciële procedure bij de Hoge Raad, naar aanleiding van door het gerechtshof ’s-Hertogenbosch gestelde vragen, pleit de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) voor een principiële uitleg van het verschoningsrecht. Ondanks het zwaarwegende belang van de vertrouwelijkheid tussen de advocaat en cliënt, staat dit algemeen geldende rechtsbeginsel in de praktijk al jaren ernstig onder druk.

De NOvA vindt het nodig dat de opsporings- en vervolgingspraktijk zich aanpast om het verschoningsrecht te waarborgen. De schriftelijke opmerkingen werden, namens de NOvA, door David de Knijff bij de Hoge Raad ingediend. Hij adviseerde de NOvA over de prejudiciële procedure en heeft samen met de NOvA het stuk opgesteld. De Hoge Raad zal zich nu buigen over de vragen over de omgang met verschoningsgerechtigde informatie. De uitspraak van de Hoge Raad wordt over drie tot vier maanden verwacht.

Meer weten over cassatie?

Voert u een procedure in hoger beroep en verwacht u dat de zaak  bij de Hoge Raad zal komen? Dan is het slim om nu alvast advies in te winnen bij een cassatie-advocaat over uw kans van slagen als u uw zaak voorlegt aan de Hoge Raad.

Ekelmans Advocaten heeft een hoog aangeschreven cassatiepraktijk. De betrokkenheid van onze advocaten leidt geregeld tot belangwekkende arresten van de Hoge Raad.

Onze advocaten Cassatie en Expert Litigation zijn procesrechtelijke experts, die de grote lijnen inzichtelijk maken en in de finesses scherpte brengen.

We verzenden ook een nieuwsbrief Civiele Procespraktijk naar onze contacten. Interesse? Dan ontvangen we graag uw inschrijving.

David de Knijff is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in civiele cassatiezaken. Hij heeft diverse complexe en voor de rechtsontwikkeling belangwekkende kwesties met succes bij de Hoge Raad verdedigd. Advocaten schakelen David niet alleen in voor hun cassatiezaken, maar ook ten behoeve van hun eigen processtrategie. Deze rol van raadgever van andere advocaten heeft zich verder verdiept en verbreed in de tijd dat David deken was.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.