David de Knijff-Ekelmans Advocaten
David de Knijff-Ekelmans Advocaten

David de Knijff

Advocaat, Partner

David de Knijff is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in civiele cassatiezaken. Hij heeft diverse complexe en voor de rechtsontwikkeling belangwekkende kwesties met succes bij de Hoge Raad verdedigd.

Expertises

CV

David is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in civiele cassatiezaken. Hij heeft diverse complexe en voor de rechtsontwikkeling belangwekkende kwesties met succes bij de Hoge Raad verdedigd. Het analytisch karakter van dit werk geeft hem een scherp inzicht in de manier waarop in feitelijke instanties met materieelrechtelijke en procesrechtelijke kwesties wordt omgegaan.

Dit inzicht gecombineerd met zijn brede kennis van het vermogensrecht en het procesrecht, maken hem een van de meest ervaren en veelzijdige procesadvocaten van Nederland.

Advocaten schakelen David niet alleen in voor hun cassatiezaken, maar ook ten behoeve van hun eigen processtrategie. Deze rol van raadgever van andere advocaten heeft zich verder verdiept en verbreed in de tijd dat David deken was. Zijn ervaring als toezichthouder maakt hem een gerenommeerd raadsman op het gebied van compliance, gedragsregels, het tuchtrecht en beroepsaansprakelijkheid.

Davids cliënten waarderen zijn kennis en strategisch inzicht. Omdat hij goed luistert en zich goed inleeft in de dilemma’s waarmee advocaten in hun werk te maken krijgen, ervaren zij hem als een toegankelijk en betrokken gesprekspartner.

Achtergrond

David begon zijn loopbaan in 1990 bij Trenité van Doorne, waar hij van de algemene procespraktijk doorgroeide naar de cassatiepraktijk. Sinds 2001 is hij partner bij Ekelmans. Naast zijn praktijk was hij van 2010 tot 2015 lid van de Raad van Toezicht voor de Orde van Advocaten bij de Hoge Raad der Nederlanden. Van 2015 t/m 2018 was David deken in het arrondissement Den Haag. David is medewerker van het Tijdschrift voor civiele rechtspleging. Verder treedt hij op als NAI-arbiter.

Opleiding

David studeerde Nederlands en internationaal recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Aan het Europees Universitair Instituut te Florence behaalde hij de titel Master in Europees en vergelijkend recht.

Gerelateerd nieuws

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.