Sanne van der Salm
Sanne van der Salm

Sanne van der Salm

Sanne van der Salm is gespecialiseerd in fraudebestrijding voor zorg- en schadeverzekeraars. Daarnaast adviseert en procedeert zij veelvuldig in zaken op het vlak van personenschade, AOV en beroepsaansprakelijkheid. Sanne is een enthousiaste en betrokken advocaat die waarde hecht aan een warme en persoonlijke relatie met haar cliënten.

Expertises

CV

In fraudezaken vertegenwoordigt Sanne haar cliënten niet alleen voor de civiele rechter, maar weet zij ook de hiermee samenhangende tucht- en strafzaken tot een goed eind te brengen. Zo zorgde zij ervoor dat een frauderende zorgprofessional niet alleen een forse som (zorg)geld terug moest betalen, maar dat hij ook werd geconfronteerd met de tuchtrechtelijke consequenties van zijn klachtwaardig handelen.

Verzekeraars waarderen de manier waarop Sanne bijdraagt aan het zo effectief en efficiënt mogelijk bestrijden van fraude. Zo adviseerde zij een grote verzekeraar over het optimaliseren van de samenwerking tussen alle bij het fraudeproces betrokken afdelingen.

Sanne haalt plezier uit bewijstechnisch complexe dossiers. Als een detective gaat zij op zoek naar de ontbrekende puzzelstukjes en voorziet zij haar cliënten van praktisch advies over de nog te nemen onderzoeksstappen. Het compact en overzichtelijk presenteren van veelal omvangrijke onderzoeksdossiers, ziet zij als een uitdaging.

Achtergrond

Sanne studeerde Nederland Recht, met de afstudeerrichting Strafrecht, aan de Rijksuniversiteit Leiden. Zij startte haar juridische carrière in 2012 bij een grote rechtsbijstandorganisatie. Hier hield zij zich bezig met de juridische beoordeling van zaken, aansprakelijkheidskwesties, tuchtzaken, dekkingsgeschillen en klachtzaken. Hierdoor heeft Sanne goed inzicht in de vraagstukken waar haar cliënten mee te maken krijgen.

Met plezier draagt Sanne haar kennis over aan anderen door het geven van cursussen en workshops. Zo is zij, naast haar werk als advocaat, docent bij de leergang Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen van het NIBE-SVV en redacteur van de vakbekwaamheidstool van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB).

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.