Over Ekelmans

Ekelmans Advocaten is een Nederlands advocatenkantoor met een internationale focus. Met compacte teams van advocaten adviseren en begeleiden wij u graag op het gebied van Insurance & Corporate.
Ekelmans Advocaten kantoor junior senior

Ekelmans Advocaten

Ekelmans Advocaten is een onafhankelijk advocatenkantoor in Nederland, met een internationale focus. Wij zijn toonaangevend in Insurance & Corporate.
Met compacte teams van gespecialiseerde advocaten adviseren en begeleiden wij deskundige cliënten. Cliënten waarderen de open en duurzame samenwerking en onze strategische en deskundige advisering. Daarmee boeken we resultaat. Ekelmans kan putten uit een schat aan expertise en ervaring. Die is al meer dan een eeuw profijtelijk voor cliënten.

Insurance & Corporate

Insurance & Corporate is onze handtekening en staat voor de specialistische expertise van onze advocaten en de rechtsgebieden waarin zij cliënten bijstaan.

Insurance & Corporate is onze handtekening en onze signature dish: het beste dat wij te bieden hebben.

Insurance & Corporate gaat ook over onze cliënten en de sectoren waarin zij werkzaam zijn:

In onze insurance praktijk werken wij samen met nationale en internationale verzekeraars.
Wij zijn gespecialiseerd in de voor hen relevante expertise, zoals verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Zij waarderen dat wij hen dagelijks adviseren en bijstaan in procedures. Ekelmans heeft daarom rankings in Legal 500 en Chambers

In de corporate praktijk staan wij corporates -ondernemingen- bij.
Wij bieden hen Contracten, M&A, Arbeidsrecht, Cassatie en Litigation. Corporate staat dus voor de ondernemingen waarvoor wij werken én voor de rechtsgebieden waarin wij hen bijstaan.

‘Highly professional in all aspects of the industry’

Ekelmans Advocaten kantoor schaduw

Samenwerking

Of het nu om hun contracten of procedures gaat, wij lossen veelal complexe vraagstukken op voor deskundige cliënten. Dat doen we door goed samen te werken: zowel met onze cliënten als onderling.

De klanten van Ekelmans zijn voornamelijk grote en middelgrote ondernemingen in de zakelijke dienstverlening, industrie, corporate finance, verzekering en zorg.

Onze advocaten werken samen met cliënten vanuit compacte teams van specialisten. Met kennis en ervaring zorgen wij ervoor dat cliënten verder komen. Dit doen wij met hen samen en wij hechten en werken aan een open en duurzame relatie. Dat doen wij door onze expertise te delen, goed te luisteren, de kern van de zaak te doorgronden en strategisch te adviseren. In adviestrajecten en in grote transacties, maar ook in gerechtelijke procedures die vaak ingewikkeld zijn.

Cliënten maken gebruik van onze jarenlange advies- en proceservaring en onze kennis die hen een voorsprong, wendbaarheid en overzicht geeft. Daarom vertrouwen ze ons ook het strategisch behartigen van hun belangen bij de rechter toe.

Internationaal

Ekelmans Advocaten is een Nederlands kantoor, met een internationale focus.
Internationaal bieden wij cliënten toegang tot wereldwijde netwerken van gerenommeerde advocatenkantoren: Legalink en Insurance Law Global. Hechte netwerken waarin wij actief zijn om cliënten internationaal optimaal te kunnen bijstaan.

Ekelmans Advocaten kantoor presentatie

De zaken die onze advocaten behartigen voor cliënten zijn vaak van internationale aard: Nederlandse en internationale ondernemingen met grensoverschrijdende vraagstukken en internationale cliënten en advocatenkantoren die advies vragen over zaken met een Nederlands aspect. Veel van onze advocaten voeren een deels internationale praktijk met een internationale blik. Ze hebben ervaring in het buitenland, spreken hun talen of zijn native speakers.

Voor Duitstalige ondernemingen heeft Ekelmans Advocaten een een German Desk met gespecialiseerde advocaten en Rechtsanwalten.

German Desk

Ons internationale German Desk team van advocaten en Rechtsanwälten is gespecialiseerd in het juridisch adviseren en begeleiden van Nederlands- en Duitstalige cliënten bij grensoverschrijdende activiteiten. Doordat onze advocaten niet alleen de taal en het recht, maar ook de Nederlandse én Duitse manier van werken kennen, kunnen zij u helpen de verschillen te overbruggen bij grensoverschrijdende transacties.

Legalink

Ekelmans Advocaten maakt onderdeel uit van Legalink, een internationaal netwerk van meer dan 60 onafhankelijke advocatenkantoren over de hele wereld. Door onze contacten binnen Legalink bieden wij onze cliënten makkelijk toegang tot juridische specialisten in de belangrijkste zakelijke centra in de wereld.

Legalink

Insurance Law Global

Ekelmans Advocaten is actief lid van Insurance Law Global (ILG), een internationaal netwerk van gerenommeerde verzekeringsrechtkantoren. Wij werken samen met leden van Insurance Law Global binnen grensoverschrijdende verzekeringskwesties. en wisselen kennis met hen uit over actuele vraagstukken waar verzekeraars wereldwijd tegen aanlopen.

Insurance Law Global

Waardering

Onze advocaten werken samen met deskundige cliënten aan creatieve oplossingen. Onze cliënten waarderen onze kennis, de kwaliteit van ons advies, maar ook de manier waarop wij met hen samenwerken.

De toonaangevende internationale gidsen Legal 500 en Chambers Europe bevelen Ekelmans Advocaten aan als leading firm op het gebied van Insurance. Dit doen zij op basis van uitgebreid en onafhankelijk onderzoek, waarin ook cliënten gevraagd wordt de dienstverlening te beoordelen. Dat maakt de resultaten des te waardevol.

‘Their approach is thorough, with a good sense of humour’

Ekelmans Advocaten bestuur

Bestuur

Astrid van Noort, David de Knijff en Andrea van de Velde vormen het dagelijks bestuur van Ekelmans Advocaten. Het bestuur is verantwoordelijk voor de strategie, het beleid en de bedrijfsvoering van het kantoor.

Andrea van de Velde

Andrea van de Velde heeft als directeur de dagelijkse leiding bij Ekelmans advocaten vanuit het bestuur. Zij is verantwoordelijk voor de koers en de strategie van het kantoor en voor de bedrijfsvoering.. Onder haar leiding positioneert Ekelmans zich en is de focus op Insurance & Corporate tot stand gekomen.

Astrid van Noort

Astrid van Noort is partner Verzekering & Aansprakelijkheid en strategisch AVG expert voor grote verzekeraars. Zij bedenkt praktische, werkbare en commercieel aantrekkelijke oplossingen voor ingewikkelde problemen. Haar strategische skills zijn van belang voor het bestuur van Ekelmans Advocaten.

David de Knijff

David is gespecialiseerd in civiele cassatiezaken en staat advocaten bij in hun processtrategie. Hij was eerder Deken voor het arrondissement Den Haag. Zijn strategisch inzicht en zijn ervaring als toezichthouder zijn vanzelfsprekend van toegevoegde waarde voor het bestuur van Ekelmans Advocaten.

Historie

Ons kantoor ontstond eind negentiende eeuw en in 1970 fuseerden onze rechtsvoorgangers tot Ekelmans & Meijer advocaten. In de jaren die volgden groeide het kantoor verder uit tot een toonaangevend en betrouwbaar partner voor cliënten. Na het 50 jarig bestaan van het kantoor Ekelmans & Meijer advocaten, was het tijd voor verdere vernieuwing.
Door internationalisering van het kantoor en verdere focus op onze cliënten en specialismes, heten wij daarom sinds 2021 Ekelmans Advocaten – Insurance & Corporate.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.