Jessica Roos genomineerd voor VNAB Young Talent Award

Jessica Roos genomineerd voor VNAB Young Talent Award

Jessica Roos genomineerd voor VNAB Young Talent Award 1200 857 Ekelmans Advocaten
Jessica Roos-Ekelmans Advocaten
Leestijd: 2 minuten
Lesedauer: 2 Minuten
Reading time: 2 minutes
Expertise:

Jessica Roos is genomineerd voor de VNAB Young Talent Award, dé award voor young professionals binnen de (groot)zakelijke verzekeringsmarkt. Van alle genomineerde jonge talenten, werkzaam in de verzekeringsbranche, is Jessica de enige advocaat die een nominatie in de wacht heeft gesleept.

Vernieuwende aanpak en indrukwekkende resultaten

Young professionals die in aanmerking komen voor de award moeten met een vernieuwende aanpak indrukwekkende resultaten hebben geboekt.

De jury kijkt onder andere naar de mate van assertiviteit en oplossingsgerichtheid, welke successen behaald zijn, hoeveel impact de genomineerde maakt en hoe initiatiefrijk de genomineerde is.

Nominatie Jessica Roos

Jessica promoveerde recentelijk op een proefschrift over co-assurantie. Zij had het lef en de drive om de co-assurantiemarkt systematisch én goed geordend te ontsluiten en maakte gebruik van de kennis die zij op eigen kracht en initiatief van de markt had opgedaan. Een enorm knappe prestatie, want juridische vakliteratuur waarop zij kon voortbouwen, was maar beperkt beschikbaar.

De uitgebreide kennis die zij tijdens haar onderzoek heeft opgedaan, gebruikte zij niet alleen voor het schrijven van een boek. Op dit moment geeft zij ook lezingen over co-assurantie bij de postacademische Leergang Verzekeringsrecht aan de UvA en diverse andere organisaties.

Daarnaast is zij als onderzoeker verbonden aan ACIS (Amsterdam Centre for Insurance Studies) en publiceert zij op regelmatige basis.

“Tijdens de lezingen die ik geef over co-assurantie heb ik vaak inhoudelijke discussies met studenten en professionals. Dat geeft iedereen (waaronder ikzelf) steeds nieuwe inzichten”.

Een meer dan verdiende nominatie. Wij wensen Jessica veel succes en plezier tijdens het award-traject!

De feestelijke uitreiking vindt plaats op donderdag 14 september in de Kunsthal in Rotterdam.

Over de VNAB Young Talent Award

Het is een marktbrede uitdaging om goede professionals te vinden. De onbekendheid met de (groot)zakelijke verzekeringsmarkt is groot onder young professionals. De young professionals die hun weg naar onze markt hebben weten te vinden, willen wij graag boeien, binden en behouden. Het is daarbij belangrijk om hen te motiveren en kansen te bieden zichzelf te ontwikkelen.

De VNAB young talent award zet de markt steviger op de kaart voor jong talent en laat zien waarom de coassurantiemarkt zo aantrekkelijk is. De young talent award biedt young professionals daarnaast een mooie gelegenheid zichzelf nog beter in de markt te positioneren. Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, zetten we ook dit jaar graag weer young professionals in het zonnetje.

Lees meer over de VNAB Young Talent Award

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.