Lezing: Wat zijn de gewoonten en gebruiken bij co-assurantie?

Lezing: Wat zijn de gewoonten en gebruiken bij co-assurantie?

Lezing: Wat zijn de gewoonten en gebruiken bij co-assurantie? 600 437 Ekelmans Advocaten
Lezing Jessica Roos over co-assurantie
Leestijd: 2 minuten
Lesedauer: 2 Minuten
Reading time: 2 minutes

Dankzij collega Jessica Roos zijn onze kantoorgenoten weer helemaal op de hoogte van de ins en outs op het gebied van co-assurantie en excessverzekeringen.

Onlangs gaf zij een lezing over de bijzondere juridische kenmerken die co-assurantie en excessverzekeringen onderscheiden van andere verzekeringsvormen. Denk aan:

  • De rechtsverhouding tussen verzekeraars onderling bij een verzekering door middel van co-assurantie.
  • De werking van een volgbepaling (to follow-clausule) en hoe deze juridisch gekwalificeerd moet worden.
  • De opbouw van excessverzekeringen en belangrijke clausules bij dergelijke verzekeringen.
  • Schikkingen met de primaire verzekeraar en mogelijke gevolgen voor dekking onder de excesspolis.

Publicaties

Over dit onderwerp schreef Jessica ook een hoofdstuk in de vernieuwde uitgave Verzekeringsrecht van Wolters Kluwer.

Benieuwd naar haar volledige proefschrift ‘Enkele bijzondere, juridische aspecten van co-assurantie’?

Over Jessica Roos

Jessica Roos is als advocaat gespecialiseerd in het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Zij is gepromoveerd in het verzekeringsrecht, op het gebied van co-assurantie. Dankzij haar werkervaring in de verzekeringsbranche heeft Jessica goed inzicht in de processen waar haar cliënten mee te maken krijgen.

Naast haar werkzaamheden bij Ekelmans Advocaten is Jessica als docent betrokken bij de Leergang Verzekeringsrecht aan de Universiteit van Amsterdam, als onderzoeker verbonden aan ACIS (Amsterdam Centre for Insurance Studies) en publiceert zij op regelmatige basis.

Meer weten over verzekeringsrecht?

U acteert in een snel veranderende wereld. Onze verzekeringsspecialisten kennen de details van uw markt. Uw werkterrein laat zich niet in één activiteit of in één juridisch deelgebied vangen. Daarom staan advocaten met verschillende aandachtsgebieden klaar om u te adviseren.

Ons team Verzekering behartigt de belangen van grote en gespecialiseerde verzekeraars en hun verzekerden. Wij houden ons bezig met aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht in de breedste zin van het woord en werken voor zorgverzekeraars, schadeverzekeraars en levensverzekeraars.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.