Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

Donderdag 16 november 2023 | van 15.30 tot 17.30 uur (met aansluitend een borrel)

Kennissessie beroepsaansprakelijkheid ‘causaal verband en schade’

Op donderdag 16 november a.s. organiseert Ekelmans Advocaten een tweede kennissessie Beroepsaansprakelijkheid met dit keer als thema: ‘Causaal verband en schade’. Meld je nu aan!

Na de succesvolle kennissessie eerder dit jaar met als thema ‘De rechterlijke toetsingsmaatstaf in beroepsaansprakelijkheidszaken’ organiseren wij op donderdag 16 november a.s. de volgende editie met als thema: ‘Causaal verband en schade’.

Thema’s tijdens kennissessie

Tijdens deze kennissessie behandelen advocaten Rob Kossen en Fleur van Kersbergen de volgende thema’s:

 • hoofdregel vaststellen causaal verband;
 • de omkeringsregel;
 • kansschade;
 • proportionele aansprakelijkheid.

Bovenstaande thema’s brengen we in verband met de veelvoorkomende verwijten aan advocaten en assurantietussenpersonen die aan bod zijn gekomen tijdens de kennissessie ‘De rechterlijke toetsingsmaatstaf in beroepsaansprakelijkheidszaken’.

Je kunt de verwijten teruglezen in het – tijdens de eerste kennissessie uitgedeelde – stappenplan met gerechtelijke toetsingskaders ten aanzien van veelvoorkomende verwijten aan advocaten en assurantietussenpersonen.

Uitreiking overzichtelijk naslagwerk

De aanwezigen ontvangen, net als bij de voorgaande kennissessie, een overzichtelijk naslagwerk dat kan dienen als aanvulling op het stappenplan.

Borrel

Deze middag biedt de uitgelezen mogelijkheid om je vakgenoten in een informele setting te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. We sluiten de middag weer af met een gezellige borrel.

Delen

Meld je nu aan

Ben of ken je iemand in jouw netwerk die geïnteresseerd is in deze bijeenkomst? Meld je dan aan via onderstaand formulier. Of stuur ons een e-mail.

  • Aanmelden?

   Vul dan onderstaand aanmeldformulier in.

   Velden met een ‘*’ zijn verplicht.

  Stappenplan nog niet ontvangen?

  Benieuwd naar het stappenplan voor de behandeling van beroepsaansprakelijkheidszaken dat is uitgedeeld tijdens de vorige kennissessie? Stuur dan een e-mail naar Fleur van Kersbergen, zodat wij het boekje kunnen toesturen.

  Programma

  Causaal verband en schade
  15:30 – 15:45 uurOntvangst
  15:45 – 17.30 uurKennissessie
  vanaf 17.30 uurBorrel

  Locatie: op kantoor bij Ekelmans Advocaten in Den Haag

  Ekelmans Advocaten, hét kantoor voor beroepsaansprakelijkheid

  Ekelmans Advocaten is hét kantoor voor beroepsaansprakelijkheid. Wij werken al jaren voor de grootste aansprakelijkheidsverzekeraars van Nederland. Op verzoek van deze verzekeraars behandelen wij beroepsaansprakelijkheidszaken voor accountants, advocaten, artsen, assurantietussenpersonen, belastingadviseurs, bouwbedrijven, constructeurs, deurwaarders, ingenieurs, IT-dienstverleners, makelaars, notarissen, octrooigemachtigden, financiële adviseurs, curatoren, fiscalisten en taxateurs.

  Wij zijn een van de weinige kantoren met een team dat zich volledig richt op beroepsaansprakelijkheid. Ons team bestaat uit acht advocaten met verschillende specialisaties binnen beroepsaansprakelijkheid. Doordat zij hun kennis en ervaring bundelen, kunnen zij snel en effectief handelen.

  Gegevens

  Datum:
  16 november 2023
  Tijd:
  15:30 tot 18:00
  Evenement Categorie:

  Locatie

  Ekelmans Advocaten
  Anna van Saksenlaan 30
  Den Haag, 2593 HT Nederland
  + Google Maps
  Telefoon
  +31 70 374 63 00
  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.