Meld je nu nog aan voor de kennissessie Beroepsaansprakelijkheid met als thema ‘Causaal verband en schade’

Meld je nu nog aan voor de kennissessie Beroepsaansprakelijkheid met als thema ‘Causaal verband en schade’

Meld je nu nog aan voor de kennissessie Beroepsaansprakelijkheid met als thema ‘Causaal verband en schade’ 525 400 Ekelmans Advocaten
kennissessie Beroepsaansprakelijkheid
Leestijd: 2 minuten
Lesedauer: 2 Minuten
Reading time: 2 minutes

Op donderdag 16 november a.s. organiseert Ekelmans Advocaten een tweede kennissessie Beroepsaansprakelijkheid met dit keer als thema: ‘Causaal verband en schade’. We hebben nog een paar plekken beschikbaar.

Na de succesvolle kennissessie eerder dit jaar met als thema ‘De rechterlijke toetsingsmaatstaf in beroepsaansprakelijkheidszaken’ organiseren wij op donderdag 16 november a.s. de volgende editie met als thema: ‘Causaal verband en schade’.

Thema’s tijdens kennissessie

Tijdens deze kennissessie behandelen advocaten Rob Kossen en Fleur van Kersbergen de volgende thema’s:

  • hoofdregel vaststellen causaal verband;
  • de omkeringsregel;
  • kansschade;
  • proportionele aansprakelijkheid.

Bovenstaande thema’s brengen we in verband met de veelvoorkomende verwijten aan advocaten en assurantietussenpersonen die aan bod zijn gekomen tijdens de kennissessie ‘De rechterlijke toetsingsmaatstaf in beroepsaansprakelijkheidszaken’.

Je kunt de verwijten teruglezen in het – tijdens de eerste kennissessie uitgedeelde – stappenplan met gerechtelijke toetsingskaders ten aanzien van veelvoorkomende verwijten aan advocaten en assurantietussenpersonen.

Uitreiking overzichtelijk naslagwerk

De aanwezigen ontvangen, net als bij de voorgaande kennissessie, een overzichtelijk naslagwerk dat kan dienen als aanvulling op het stappenplan.

Borrel

Deze middag biedt de uitgelezen mogelijkheid om je vakgenoten in een informele setting te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. We sluiten de middag weer af met een gezellige borrel.

Ekelmans Advocaten, hét kantoor voor beroepsaansprakelijkheidzaken

Ekelmans Advocaten is hét kantoor voor beroepsaansprakelijkheid. Wij werken al jaren voor de grootste aansprakelijkheidsverzekeraars van Nederland. Op verzoek van deze verzekeraars behandelen wij beroepsaansprakelijkheidszaken voor accountants, advocaten, artsen, assurantietussenpersonen, belastingadviseurs, bouwbedrijven, constructeurs, deurwaarders, ingenieurs, IT-dienstverleners, makelaars, notarissen, octrooigemachtigden, financiële adviseurs, curatoren, fiscalisten en taxateurs.

Wij zijn een van de weinige kantoren met een team dat zich volledig richt op beroepsaansprakelijkheid. Ons team bestaat uit acht advocaten met verschillende specialisaties binnen beroepsaansprakelijkheid. Doordat zij hun kennis en ervaring bundelen, kunnen zij snel en effectief handelen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.