Mark van Benthem-Ekelmans Advocaten
Mark van Benthem-Ekelmans Advocaten

Mark van Benthem

Advocaat

Mark van Benthem is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht en staat voornamelijk (inter)nationale ondernemingen, bestuurders en ondernemingsraden bij.

Expertises

CV

Mark is een betrokken en creatieve advocaat die de vraag altijd vanuit een breed perspectief benadert. Hij verdiept zich in de situatie en achterhaalt waar het de betrokkenen echt om gaat. Dit zorgt ervoor dat hij voor complexe vraagstukken vaak een praktische en heldere oplossing weet te vinden. Al meerdere malen kreeg hij van cliënten te horen dat er meer is bereikt dan ze vooraf durfden te denken.

Mark houdt zich bezig met alle facetten van het arbeidsrecht en richt zich in het bijzonder op het snijvlak tussen arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Zo staat hij geregeld ondernemingen bij in vraagstukken rondom overgang van onderneming of collectief ontslag en staat hij bestuurders en commissarissen bij wanneer hen wordt verweten dat zij hun taak onbehoorlijk hebben vervuld. Mark denkt vanuit een juridische achtergrond mee met (het bestuur van) de onderneming over een strategische vormgeving van het bedrijf. De betrokkenheid en creativiteit die daarbij nodig zijn, zijn hem op het lijf geschreven.

Ervaring

Mark werkte de eerste jaren van zijn carrière als advocaat op een sociaal kantoor, waar hij naast werkgevers ook veelvuldig werknemers bijstond. Daarna is hij werkzaam geweest op een commercieel kantoor, waar hij voornamelijk werkgevers heeft bijgestaan op het gebied van het arbeids- en ondernemingsrecht. In deze periode werd hij ook geregeld door de rechtbank aangesteld als faillissementscurator.

Specialisatie

Mark heeft in 2020 de postdoctorale specialisatieopleiding Arbeidsrecht aan de Grotius Academie cum laude voltooid en is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.